Οικονομία

Δωρεά πέντε υπερσύγχρονων ταχύπλοων από την «Παπαστράτος» στο λιμενικό

Πέντε υπερσύγχρονα ταχύπλοα σκάφη, αξίας 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων, δωρεά της  καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» (εταιρεία της Philip Morris International) παρέλαβε την Παρασκευή το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.).

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε σε αναγνώριση των επιτυχιών που σημειώνει το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη δίωξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, μετά τη συμμετοχή του μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου στο παγκόσμιο πρόγραμμα PMI IMPACT της Philip Morris International, που έχει σκοπό την υποστήριξη δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και συναφών εγκλημάτων.

Στον εν λόγω διαγωνισμό κατατέθηκαν περισσότερες από 200 προτάσεις από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, καθώς και από ερευνητικά ιδρύματα από όλον τον κόσμο, οι οποίες αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων.

Τα πέντε ταχύπλοα κατασκευάστηκαν από την εταιρεία «Norsafe» και παρελήφθησαν από στελέχη του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Οι τεχνικές προδιαγραφές τους τα καθιστούν από τα πλέον σύγχρονα ταχύπλοα σκάφη του επιχειρησιακού στόλου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, με υψηλές επιδόσεις σε ταχύτητα και αυτονομία.

Η τελετή παράδοσης των σκαφών έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστου Λαμπρίδη, του γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργου Κασσάρα, και του αρχηγού του Σώματος, αντιναυάρχουΣταμάτιου Ράπτη.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος», Χρήστος Χαρπαντίδης, και οι υπαρχηγοί του Σώματος, αντιναύαρχοι Θεόδωρος Κλιάρης και Ιωάννης Αργυρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ