Τεχνολογία

Δυο συμβουλές για να κάνετε το κινητό σας ασφαλές στο… κρυφοκοίταγμα

To κινητό μας είναι πια η ζωή μας ή, σωστότερα, η ζωή μας είναι πλέον στο τηλέφωνό μας.

Η συσκευή κρατά ιστορικό με όποιον μίλησες ποτέ ή έστειλες μήνυμα, με ό,τι έκανες στο ίντερνετ (browsing history), κάθε email που έλαβες, κάθε φωτογραφία που τράβηξες.

Μοιραία λοιπόν αποζητάμε να κρατήσουμε για μας το περιεχόμενο του κινητού μας, αφήνοντας έξω οικογένεια, φίλους ή αδιάκριτους τρίτους.

Κι εδώ μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα, μερικά απλά βήματα δηλαδή ώστε να το κλειδώνουμε και να αφήνουμε εκτός τα κρυφοκοιτάγματα. Το smartphone είναι στις μέρες μας ένας σωστός θησαυρός προσωπικών πληροφοριών που δεν θέλουμε να πέσουν σε λάθος χέρια.

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να το έχουμε συνεχώς κλειδωμένο. Αυτό παραμένει η βασική γραμμή άμυνας, είτε μιλάμε για ένα απλό password, ένα δακτυλικό αποτύπωμα, ένα μοτίβο κινήσεων ή ακόμα και τη φωτογραφία μας (αν έχετε iPhone X).

Αυτό που μπορείτε να κάνετε εδώ είναι να ελέγξετε πόσο χρόνο παραμένει ξεκλείδωτη η συσκευή σε κατάσταση αναμονής. Αν αυτά τα λίγα λεπτά μοιάζουν για κάποιους αιωνιότητα, ρυθμίστε το ώστε να χρειάζεται πάντα ξεκλείδωμα, κάτι που θα δυσκολέψει μεν την καθημερινότητα, θα εγγυηθεί δε το αποτέλεσμα.

Μετά το κλείδωμα οθόνης, το δεύτερο βήμα είναι η αποτροπή εμφάνισης των ειδοποιήσεων στην αρχική οθόνη. Ένα κλειδωμένο τηλέφωνο μπορεί άνετα να χαρίσει κλεφτές ματιές στη ζωή μας αν έχουμε ενεργοποιημένα τα push notifications. Όλοι μπορούν να δουν το όνομα του ανθρώπου που σου έστειλε SMS (ακόμα και τις πρώτες γραμμές του μηνύματος) ή mail.

Το να κρύψουμε λοιπόν τα notifications από την αρχική οθόνη είναι εδώ αποφασιστικής σημασίας. Για Android συσκευές, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις (Settings), στην επιλογή Notifications και πατήστε μετά το εικονίδιο με το γρανάζι πάνω αριστερά, πατώντας το «On the lock screen». Εδώ έχουμε την επιλογή να μην εμφανίζονται καθόλου ειδοποιήσεις, να εμφανίζονται από όλες τις εφαρμογές ή να κρύψουμε κάποιες «ευαίσθητες» από την οθόνη κλειδώματος.

Την τελευταία επιλογή αναζητούμε, ώστε το περιεχόμενο από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα μηνύματα να μην εμφανίζεται στο lock screen. Είναι ένας καλός συμβιβασμός μεταξύ χρηστικότητας και ιδιωτικότητας….

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...