Αθλητισμός

Δεν θα πάει ο Ακιντζί στο φιλικό αγώνα σε μικτό χωριό της Κύπρου

Όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγο το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν θα παραστεί τελικά στη δικοινοτική αθλητική εκδήλωση «Ημέρα Φιλικού Ποδοσφαίρου», που θα πραγματοποιηθεί στο μικτό χωριό Πύλα.

Πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της ελληνοκυπριακής Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου και της τουρκοκυπριακής Magusa που διοργανώνουν ο διεθνής οργανισμός Peace and Sport (Ειρήνη και Άθλημα) και το Stelios Philanthropic Foundation με την στήριξη της UNFICYP.

Στην εκδήλωση, όπως έχει ανακοινωθεί θα παραστεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενώ αναμενόταν να παραστεί και ο κ. Ακιντζί.

Παρόντες επίσης θα είναι ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Peace and Sport Joel Bouzou και ο Αντιπρόεδρος του Didier Drogba, καθώς και ο επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Eleven Campaign θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της παγκόσμιας ψηφιακής εκστρατείας #WhiteCard, της οποίας ηγείται η Laurence Fischer, υπέρμαχος της ειρήνης και τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια καράτε.

Χθες, ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού σε γραπτή ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι αν ο αγώνας πραγματοποιηθεί στη νεκρή ζώνη, ο κ. Ακιντζί ήταν έτοιμος να παραστεί αλλά αν ο αγώνας γίνει σε περιοχή υπό τον έλεγχο της κατά τον ίδιο Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, όπως αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, τότε δεν θα παραστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ