Κυβέρνηση

Δεν ακολουθεί τον Τσίπρα στα Σκόπια ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης - «Η γειτονική χώρα χρησιμοποιεί ένα όνομα που δεν της ανήκει»

Ο Μιχάλης Ζορπίδης  πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, απαντώντας «Enterprise Greece», τον φορέα που συντονίζει την αποστολή του πρωθυπουργού στη Β. Μακεδονία, ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο έχει αποφασίσει να μην συμμετάσχει σε καμιά  δραστηριότητα που συσχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει. «Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

Απάντηση με αιχμές έδωσε  η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου η οποία μιλώντας στον ρ/σ της ΕΡΤ 102, επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Ζορπίδη. Χαρακτήρισε μάλιστα «υποκριτική» τη στάση του δεδομένου ότι δραστηριοποιείται στη γειτονική χώρα. Μάλιστα όπως «Πρόκειται για πατριδοκαπηλία και όχι πατριωτισμό» είπε η κα Χατζηγεωργίου αποκαλώντας υποτιμητικά τον κ. Ζορπίδη ως «αντιδήμαρχο του Παπαγεωργόπουλου».

Η απάντηση της υφυπουργού όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την άμεση και οξεία αντίδραση του Μιχάλη Ζορπίδη, ο οποίος απευθυνόμενος  στην Ελευθερία Χατζηγεωργίου είπε:    «Με έκπληξη είδα ότι η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης αναφέρθηκε στο πρόσωπο μου, σε δηλώσεις της. Ειλικρινά απορώ γιατί επέλεξε μία υπουργός, απαντώντας στη θέση ενός συλλογικού οργάνου, με αιρετή διοίκηση να κάνει προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα αγενείς. Νομίζω ότι τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να σέβονται τις απόψεις των φορέων της κοινωνίας μας, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί τους».

Και συνέχισε: «Νομίζω ακόμη ότι είναι καλύτερες οι επί της ουσίας απαντήσεις από τις προσωπικές επιθέσεις. Ανταπαντώ λοιπόν ότι η απόφαση του ΕΕΘ είναι συλλογική και όχι προσωπική μου. Η διοίκηση έκρινε και αποφάσισε. Επ’ αυτού ας σχολιάσει η κυβέρνηση. Κι ας αφήσει τις προσωπικές αιχμές, που είναι και άστοχες. Δεν είναι δουλειά της να επιτίθεται στους αιρετούς. Ως πρόεδρος του μεγαλύτερου εκτός Αθηνών, Επιμελητηρίου της χώρας, ως άνθρωπος που μοχθεί στην αγορά επί 40 χρόνια, ως παλιός αντιδήμαρχος, ως επί δεκαετίες συνδικαλιστής και ως ενεργός πολίτης με αγώνες και προσφορά, πορεία για την οποία είμαι υπερήφανος, θλίβομαι μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές. Που προέρχονται μάλιστα από άτομα που δεν έχουν κάποια δράση να παρουσιάσουν, εκτός από τα κομματικά τους ένσημα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...