Κόσμος

Δείτε τους τζιχαντιστές που παραδίδονται στους Κούρδους – Η Φινλανδέζα με τους δύο γάμους που θέλει να γυρίσει στην πατρίδα της

Ο Κούρδος δημοσιογράφος Μουτλού Τσιβίρογλου έγραψε στο Twitter, ότι μεταξύ των τζιχαντιστών που παραδόθηκαν την Τρίτη στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ήταν πολλοί αλλοδαποί εξτρεμιστές που ήρθαν στη Συρία να πολεμήσουν ως εθελοντές για το «χαλιφάτο».

Ο Μουτλού Τσιβίρογλου είδε ο ίδιος μια γυναίκα από τη Φινλανδία με τέσσερα παιδιά, δύο Γαλλίδες, ένα Νορβηγό, δύο Ολλανδούς με καταγωγή από την πρώην ολλανδική αποικία του Σουρινάμ (πρώην Ολλανδική Γουιάνα) στη νότια Αμερική και ακόμα αναγνώρισε Ινδονήσιους, Φιλιππινέζους, Βοσνιακούς (σ.σ. Μουσουλμάνους της Βοσνίας), Τσετσένους, Αφγανούς, Τούρκους, Ρώσους μουσουλμάνους και πολλούς Ιρακινούς.

Να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός του Σουρινάμ στη νότια Αμερική είναι 20% μουσουλμάνοι.

Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε Τουρκομογγόλους, από τις τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας και της βορειοδυτικής Κίνας, μεταξύ των τζιχαντιστών που παραδίδονται στους Κούρδους.

Ο Τσιβίρογλου δημοσίευσε φωτογραφία της γυναίκας από τη Φινλανδία με τη 13χρονη κόρη της, αμφότερες καλυμμένες με μπούργκα.

Η Φινλανδέζα έφτασε στη Συρία μέσω Τουρκίας πριν τέσσερα χρόνια.

Έζησε τη Μανμπίτζ και στην Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία, στη Ράκα που ήταν η ντε φάκτο πρωτεύουσα των τρομοκρατών και σε άλλες περιοχές.

Παντρεύτηκε δύο φορές τζιχαντιστές αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Η κόρη της, που είναι σήμερα 13 ετών, επίσης είναι παντρεμένη με τζιχαντιστή.

Η Φινλανδέζα δήλωσε στο Τσιβίρογλου ότι τώρα θέλει να γυρίσει στη Φινλανδία, γιατί η ζωή είναι ευκολότερη εκεί και επιθυμεί να συνεχίσει να έχει μια μουσουλμανική ζωή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ