Κοινωνία

Δείτε πόσο εύκολο είναι να σας κλέψουν το αυτοκίνητο - Κίνδυνος από τα συστήματα εκκίνησης χωρίς κλειδί (βίντεο)

Ο ανεξάρτητος βρετανικός ερευνητικός όμιλος Thatcham, μόλις δημοσιοποίησε τα πρώτα αποτελέσματα μελέτης για την αξιολόγηση της ευπάθειας των σύγχρονων αυτοκινήτων έναντι των κλεφτών. Και, ειδικά, στο πλαίσιο των κλοπών διά της… τεχνολογίας.

Όπως γνωρίζετε, τα αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και πιο προηγμένα τεχνολογικά. Και ενώ μερικά από αυτά κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη με χρηστικές εφαρμογές, παράλληλα διευκολύνουν και τη «ζωή» των κλεφτών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κλειδιά των αυτοκινήτων με σύστημα πρόσβασης και εκκίνησης χωρίς κλειδί. Σύστημα που επιτρέπει στους κλέφτες να το ξεγελάσουν εύκολα με ένα σύστημα δέκτη/πομπού, για να αρπάξουν το αυτοκίνητο.

Οι ερευνητές συνέταξαν μια κλίμακα αξιολόγησης, που ξεκινά από «απαράδεκτη», περνά από «φτωχή», «βασική» και «καλή», και καταλήγει στην κορυφαία «ανώτερη». Σύμφωνα με την Thatcham, το Suzuki Jimny είναι σήμερα το μόνο αυτοκίνητο με τη χαμηλότερη βαθμολογία, ενώ τα Ford Mondeo, Hyundai Nexo, Kia Proceed και Porsche Macan τα πήγαν μόλις ένα «τσικ» καλύτερα, βαθμολογούμενα με «poor» -«φτωχή».

Η Thatcham υπενθυμίσει μερικές απλές συμβουλές για να μην κλέψει κάποιος το αυτοκίνητό σου εμπρός από το σπίτι: Αφήνεις το κλειδί μακριά από την είσοδο, έτσι ώστε ο κλέφτης να μην μπορεί να εντοπίσει το σήμα του απ’ έξω. Ακόμη καλύτερα, το αφήνεις μέσα σε ένα μικρό Faraday ή μέσα σε οτιδήποτε μπλοκάρει το σήμα του.

Τέλος, καλό είναι να συμβουλευτείς τον αντιπρόσωπο για τη δυνατότητα απενεργοποίησης του κλειδιού όταν δεν χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο. Μερικοί κατασκευαστές προσφέρουν πλέον κλειδιά που απενεργοποιούνται μόνα τους ύστερα από λίγο, εμποδίζοντας τους κλέφτες να χρησιμοποιήσουν το σήμα τους για να αναμεταδώσουν και να αρπάξουν εν τέλει το αυτοκίνητο.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...