Κόσμος

Δίκτυο κακοποιούσε άγρια μικρά αγοράκια - Σοκαριστικές αποκαλύψεις

Η φινλανδική αστυνομία εξάρθρωσε ένα δίκτυο κακοποίησης παιδιών στο οποίο ύποπτοι μαγνητοσκοπούσαν μικρά αγόρια ακόμη και έξι χρονών να κακοποιούνται σεξουαλικά στη Φινλανδία και μετά διένεμαν και αντάλλασσαν το βίντεο στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Γραφείο Ερευνών.

Η επικεφαλής των ερευνών Σάνα Σπρίνγκαρε δήλωσε ότι οι έρευνες έχουν εξαπλωθεί σε 17 δυτικές χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ευρωπαϊκές, όπως τόνισε χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι πέντε άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την άγρια κακοποίηση και τον βιασμό των θυμάτων τους -έξι αγόρια ηλικίας από 6 έως 15 ετών που ήταν μερικές φορές ναρκωμένα- σε διάστημα 14 ετών από το 2004 έως το 2018.

«Η ηπιότερη μορφή κακοποίησης ήταν η προβολή πορνό για ενήλικους σε ένα (παιδί) θύμα και το χειρότερο ήταν ο βιασμός επί 10 ώρες ενός παιδιού στο οποίο είχαν χορηγηθεί ναρκωτικά», είπε η Σπρίνγκαρε.

Ο βασικός ύποπτος κατηγορείται ότι καθοδηγούσε τους άνδρες στην παραγωγή των βίντεο, τα οποία διένεμε διεθνώς, μερικές φορές σε ζωντανή μετάδοση μέσω Διαδικτύου, για να παραλάβει παρόμοιο υλικό από άλλες χώρες ως αντάλλαγμα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το παράνομο υλικό, που είχε παραληφθεί από το εξωτερικό και αναδιανεμόταν από το φινλανδικό δίκτυο, περιλάμβανε και ένα βίντεο που έδειχνε ένα παιδί να σκοτώνεται στη διάρκεια της κακοποίησης, ανακοίνωσε η ομάδα έρευνας, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Σπρίνγκαρε αρνήθηκε να δώσει άλλα στοιχεία για τους ύποπτους ή για τοποθεσίες όπου διαπράχθηκαν τα εγκλήματα προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτικότητα των θυμάτων.

Η αστυνομία θα παραπέμψει τώρα την υπόθεση στον εισαγγελέα ο οποίος θα εξετάσει εάν θα προχωρήσει σε απαγγελία κατηγοριών κατά των υπόπτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...