Πολιτική

Γιατί ο Βέμπερ πήρε ψαλίδι κι έκοψε τη γραβάτα του -Προκάλεσε τον Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο και δέχθηκε (βίντεο)


Ο Μάνφρεντ Βέμπερ πήρε μεζούρα και ψαλίδι, μέτρησε τη γραβάτα του και την έκοψε, ενώ προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο, προκειμένου να στείλουν μαζί ένα σημαντικό μήνυμα και ο πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε.

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν επέλεξε με αυτή την κίνηση να στείλει ένα μήνυμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Παρασκευή. Στο βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter, ο Βέμπερ μέτρησε τη γραβάτα του και έκοψε 23 εκατοστά, δηλαδή το 16,5% του μήκους της, όσο και το ποσοστό της μισθολογικής διαφοράς μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ευρώπη. Στη συνέχεια, προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πράξει το ίδιο, ώστε να ενώσουν τις «φωνές» τους στην καμπάνια κατά αυτής της ανισότητας.

Μέσω Twitter, ο πρόεδρος της ΝΔ αποδέχθηκε την πρόκληση. «Αγαπητέ Μάνφρεντ, δεκτή η πρόκληση. Θα δημοσιεύσω ένα βίντεο την Τρίτη, μόλις επιστρέψω από τις ΗΠΑ. Η ευαισθητοποίηση για ένα πραγματικό ζήτημα είναι το πρώτο βήμα προς την επίλυσή του. Η μισθολογική διαφορά μεταξύ των φύλων δεν είναι αποδεκτή», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης στην απάντησή του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ