Πολεμική αεροπορία

ΓΕΣ: Ιδού η κοινωνική προσφορά της Αεροπορίας Στρατού - Δείτε τις εικόνες

Πέρα από την ασφάλεια της χώρας παρέχουν και άλλες υπηρεσίες προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας. 

Στο πλαίσιο της ενεργούς, πολυδιάστατης και πολύτιμης κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, το προσωπικό χάρη στο υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας αναλαμβάνουν και εκτελούν αποστολές για την στήριξη και την παροχή βοήθειας όταν η Πολιτεία το έχει ανάγκη.


Εν προκειμένω, τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, κάνοντας τον απολογισμό για τον μήνα Φεβρουάριο, απέδειξαν για ακόμα μια φορά την εξαιρετικά σημαντική προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, με τη μορφή αποστολών αεροδιακομιδής ανεξαρτήτως συνθηκών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΣ:

Κατά τη διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου 2019, ο Στρατός Ξηράς, εκτέλεσε με ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞ ΑΣ), 21 αποστολές αεροδιακομιδής, για τη μεταφορά 31 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων, κατά ημέρα και νύχτα.


Τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, παρέχουν σε καθημερινή βάση τις παραπάνω υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η εμπλοκή τους στις καθημερινές πολλαπλές επιχειρησιακές τους δραστηριότητες (ασκήσεις, μεταφορά στρατευμάτων, επιτήρηση, αναγνωρίσεις, κ.λπ.).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ