Κόσμος

Βόρειος Κορέα: Ξανά σε λειτουργία οι πυραυλικές εγκαταστάσεις της χώρας (εικόνες)


Δείτε τις φωτογραφίες από δορυφόρο

Μετά την αποτυχημένη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν στο Ανόι του Βιετνάμ, όπως φαίνεται από αμερικανικά think tanks, οι πυραυλικές εγκαταστάσεις της Β. Κορέας επανήλθαν σε κανονικό καθεστώς λειτουργίας. 

Στην ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων εκτόξευσης πυραύλων φαίνεται ότι προχωρά η Βόρεια Κορέα, μετά την αποτυχία της συνάντησης του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσαν δύο αμερικανικά think tank, το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) και το 38 North φαίνεται ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας προχωρά στην ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων, που είχαν αρχίσει να γκρεμίζονται στο πλαίσιο της προσέγγισης με τις ΗΠΑ.
https://twitter.com/CSIS/status/1103351537756065792?ref_src=twsrc%5Etfw

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το CSIS, η ανοικοδόμηση «καταδεικνύει ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί σύντομα και χωρίς κανέναν δισταγμό να καταστήσει αναστρέψιμες όλες τις ενέργειες που έκανε για την καταστροφή του προγράμματός της όπλων μαζικής καταστροφής».

«Πρόκειται για μια πρόκληση για τον στόχο που έχουν ορίσει οι Αμερικάνοι της οριστικής, μη αναστρέψιμης και επαληθεύσιμης αποπυρηνικοποίησης» σημειώνει το αμερικανικό think tank.

facility1

Σύμφωνα με τους ειδικούς του 38 North, η ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων, που περιλαμβάνουν μια εξέδρα εκτόξευσης κι έναν χώρο δοκιμών πυραυλοκινητήρων, συνεχίζονται σε «ταχείς ρυθμούς».

Απογοήτευση Τραμπ και θυμός του Κιμ

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει χθες ότι θα ήταν «πολύ, πολύ απογοητευμένος» εάν οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώνονταν.

Για τους ειδικούς, «οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας συνιστούν προσβολή στη διπλωματική στρατηγική του προέδρου και αποδεικνύουν τον θυμό των Βορειοκορεατών μετά την άρνηση του Τραμπ να άρει τις οικονομικές κυρώσεις στη Σύνοδο του Ανόι».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ