Κόσμος

«Βιαστές», «γ@@@ το Ισλάμ» -Γκράφιτι κατά του Ισλάμ σε τζαμί στην Φινλανδία


«Βιαστές», «γ** το Ισλάμ», έγραψαν οι δράστες στον εξωτερικό τοίχο τζαμιού στο Ελσίνκι. «Είναι πολύ μικρή η απόσταση από τη ρητορική μίσους έως τα εγκλήματα μίσους», δήλωσε ο ιμάμης του τζαμιού.

Στόχος βανδαλιστών έγινε για μια ακόμη φορά από τα μεγαλύτερα τζαμιά στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας.

«Βιαστές», «γ** το Ισλάμ», έγραψαν οι δράστες στον εξωτερικό τοίχο του τζαμιού.

Ο δράστης φέρεται να έχει καταγραφεί από κάμερα την ώρα του βανδαλισμού, ωστόσο το πρόσωπό του είναι καλυμμένο με κουκούλα.
https://twitter.com/Welshbeard/status/1107330474609991682?ref_src=twsrc%5Etfw
Το τζαμί στην περιοχή Mellunmäki είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Φινλανδίας.

«Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια πράγματα στο παρελθόν, ωστόσο τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος», δήλωσε η Paula Kemell, πρόεδρος της μεγαλύτερης μουσουλμανικής οργάνωσης στη Φινλανδία.

Η ίδια πρόσθεσε ότι καμιά φορά μπορεί να γίνονται βανδαλισμοί ακόμη και δυο φορές την εβδομάδα, ενώ στόχος χάκερς έχει πέσει η ιστοσελίδα τους και δέχονται απειλητικά μηνύματα.

«Δεν σταματά ποτέ», δήλωσε η Kemell κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για τη ρητορική μίσους στην Φινλανδία.

Η μουσουλμανική κοινότητα στο Ελσίνκι, είναι θορυβημένη καθώς ο βανδαλισμός, έγινε λίγες ημέρες μετά το μακελειό σε δυο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία, μεταδίδουν οι Helsinki Times.

«Τα περιστατικά στη Νέα Ζηλανδία, δείχνουν ότι είναι πολύ μικρή η απόσταση από τη ρητορική μίσους έως τα εγκλήματα μίσους», δήλωσε ο ιμάμης του τζαμιού στην Mellunmäki. Πρόσθεσε ότι προσεύχεται στο Θεό να μην γίνει τίποτα χειρότερο πέρα από μερικές μπογιές στους τοίχους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...