Ελληνοτουρκικά

Βερέμης για παρενόχληση ελικοπτέρου Τσίπρα: Ο Ερντογάν τα' χει παίξει!

Για την τουρκική παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι χθες, ανήμερα της 25ης Μαρτίου μίλησε στο News 24/7 στους 88,6 ο Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

"Ήταν λίγο χοντρό αυτό" σχολίασε ο καθηγητής για το χθεσινό περιστατικό, το απέδωσε στην προεκλογική περίοδο της γειτονικής χώρας και πρόσθεσε ότι "ο Ερντογάν τα'χει παίξει γιατί καβάλησε το καλάμι".

Κατά τον ίδιο, ο Τούρκος Πρόεδρος πιέζεται στο εσωτερικό γιατί δεν πάει καλά η οικονομία. Για αυτό επαναφέρει με αριστοτεχνικό τρόπο το Ισλάμ στη ζωή των Τούρκων και παράλληλα αποδομεί τον κεμαλισμό. "Το παίζει τσαμπουκάς και πρέπει να προσέχουμε έως τις εκλογές γιατί δεν ξέρουμε τί μπορεί να συμβεί" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Υπογράμμισε επίσης ότι ο Ερντογάν δεν έχει πια συμμάχους στη Μέση Ανατολή παρά μόνο το Ιράν και αυτό με ερωτηματικά, όπως είπε, ενώ την ίδια ώρα η Ουάσινγκτον τον απειλεί με τα f-35.

Σε σχέση με τις αποδοκιμασίες για τη Συμφωνία των Πρεπσών με φόντο και τη χθεσινή μέρα σημείωσε ότι “δεν έχουμε περιθώρια για τέτοιες εσωτερικές έριδες. Πρέπει τώρα οι Έλληνες να είναι ένα”.

"Το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας δεν είναι το νούμερο ένα πρόβλημα μας. Πρόκειται για μια μικρή χώρα που θα γίνει δορυφόρος της Ελλάδας. Ο κίνδυνος είναι ένας και σοβαρός, η Τουρκία που αυξάνεται δημογραφικά με έντονους ρυθμούς" τόνισε ο κ. Βερέμης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ