ΗΠΑ

Βίντεο από τις πυρηνικές δοκιμές των ΗΠΑ το 1953 δείχνουν την τρομακτική ισχύ της ατομικής βόμβας


Την τρομακτική ισχύ μιας ατομικής βόμβας αποκαλύπτουν τα πλάνα από πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν πριν από 60 χρόνια στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

Στο ψηφιακά αποκατεστημένα βίντεο φαίνεται η δύναμη μιας βόμβας Grable ισχύος 15 κιλοτόνων και πώς αυτή στάθηκε ικανή να διαλύσει αυτοκίνητα.

Οι συγκεκριμένες πυρηνικές δοκιμές διεξήχθησαν στη Νεβάδα από τις 17 Μαρτίου έως τις 4 Ιουνίου 1953, την περίοδο δηλαδή του Ψυχρού Πολέμου.

Στο βίντεο, που δημοσιεύτηκε από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Πολιτικής Άμυνας των ΗΠΑ, καταγράφεται η στιγμή που η έκρηξη θερμότητας από τις βόμβες έλιωσε το χρώμα σε τρία ξεχωριστά αυτοκίνητα, δύο κλασικά sedans και ένα λεωφορείο.

Σημειώνεται ότι από το 1951 έως το 1992 στο χώρο δοκιμών της Νεβάδας πραγματοποιήθηκαν 928 πυρηνικές δοκιμές. Οι διεξήχθησαν σε υπόγεια.
https://www.youtube.com/embed/2BsOm4xoQs8

Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ είναι το μόνο έθνος στον κόσμο που χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα εναντίον αντίπαλης χώρας.

Σημειώνεται πως οι ατομικές βόμβες που έπεσαν σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σκότωσαν 135.000 ανθρώπους.
https://www.youtube.com/embed/iXeaaihpWYE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...