Πολιτική

Αφγανοί, μουσουλμάνοι, πασόκοι, και εθνομηδενιστές κατεβαίνουν υποψήφιοι με το κυβερνών κόμμα

Με Αφγανούς, μουσουλμάνους, «εθνομηδενιστές», γόνους πολιτικών οικογενειών και... άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η καμπάνια του οποίου θα σηματοδοτηθεί από το λογότυπο «ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία». Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, αναμένεται να κάνει... πάρτι στις 27 του Μάρτη για να ανακοινώσει, σε μια μεγάλη κομματική συγκέντρωση, όλη τη λίστα των υποψηφίων στις ευρωεκλογές. 

Χθες, αμέσως μετά την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ανακοινώθηκαν τα πρώτα 16 ονόματα.

Συγκεκριμένα, εκτός των τριών εν ενεργεία ευρωβουλευτών, Δημήτρη Παπαδημούλη, Στέλιου Κούλογλου και Κωνσταντίνας Κούνεβα, ανακοινώθηκαν τα ονόματα του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Δημήτρη Πλουμπίδη, γιου του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Νίκου Πλουμπίδη, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και η κόρη του συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου, Αννα Θεοδώρα Παπαδημητρίου - Τσάτσου, η οποία «χρωστά» το πρώτο επώνυμό της στον σύζυγό της, Γεώργιο, ο οποίος υπήρξε νομικός σύμβουλος του Κώστα Σημίτη και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Στη λίστα φιγουράρει και το όνομα της Φωτεινής Σκοπούλη, πρώην υφυπουργού Υγείας επί συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη. Αίσθηση προκάλεσε επίσης ένα όνομα, αυτό της Μυρσίνης Λοΐζου, κόρης του μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου, που το 2011 με επιστολή της είχε ζητήσει από το... μνημονιακό ΠΑΣΟΚ να σταματήσει να χρησιμοποιεί το τραγούδι «Καλημέρα, Ηλιε» στις κομματικές εκδηλώσεις του. Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται επίσης ο Γιάννης Μουζάλας, που «βούλιαξε» την Ελλάδα με μετανάστες, ενώ ήταν από τους πρώτους που αποκάλεσαν τα Σκόπια «Μακεδονία», ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Τσίπρα, απ' όπου παραιτήθηκε λόγω δήλωσης κατά των Εβραίων, αλλά και έμεινε στην Ιστορία για τις απίστευτες επιλογές που έκανε για πολιτιστικές εκδηλώνεις, κάνοντας και τα σανίδια να «κλαίνε».

Η λίστα με τα πρώτα ονόματα συμπληρώνεται με τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, την Ολγα Νάσση, πρόεδρο ελληνικών κοινοτήτων και αδελφοτήτων Ιταλίας, τον Γιώργο Χρηστάκη, μέλος του αναπηρικού κινήματος, την Ιωάννα Κοντούλη, πρώην μέλος των Οικολόγων Πρασίνων, απ’ όπου αποχώρησε και στις εκλογές του 2015 κατέβηκε υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών, τον Γκιονούς Μουχαμαντί, Αφγανό πρόεδρο της ΜΚΟ Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, και τη Μουσταφά Οφουκ, πρόεδρο ΜΚΟ.

Πηγή: dimokratianews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ