Περιβάλλον

Αυτή η χελώνα ζούσε πριν ανακαλυφθεί ο ηλεκτρικός λαμπτήρας! (βίντεο)

Μία υπεραιωνόβια χελώνα από τις Σεϋχέλλες είναι ο γηραιότερος εν ζωή κάτοικος του πλανήτη, με τους κτηνιάτρους που έχουν αναλάβει την φροντίδα του Τζόναθαν να υπολογίζουν πως το έτος της γέννησής του ήταν το 1832.

Η χελώνα που συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων του είδους Aλντάμπρα ζει στο νησάκι Αγία Ελένη του αφρικανικού αρχιπελάγους, ενώ όπως αναφέρει η κτηνίατρος που έχει αφιερώσει την ζωή της στην φροντίδα του, χαίρει άκρας υγείας και θα βρίσκεται μεταξύ μας για αρκετά χρόνια ακόμα.

Για να τονιστεί ακόμα περισσότερο η απίστευτη ηλικία του Τζόναθαν να αναφερθεί πως είναι γηραιότερος του ηλεκτρικού λαμπτήρα αλλά και του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

https://youtu.be/UMqAEGBUZRU

Ο Τζόναθαν, το βάρος του οποίου ξεπερνάει τα 300 κιλά, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα υγείας τα προηγούμενα χρόνια, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούσαν την εξεύρεση τροφής, όμως χάριν στις προσπάθειες των κτηνιάτρων η κατάστασή του βελτιώθηκε ταχύτατα και πλέον βρίσκεται σε ιδανικό βάρος.

Αν και οι γιγάντιες χελώνες των Σεϋχέλλων έχουν προσδόκιμο ζωής που ξεπερνάει μερικές φορές τα 120 χρόνια, ο Τζόναθαν αποτελεί από μόνος του ένα «θαύμα» της φύσης, ενώ αξίζει αν σημειωθεί πως ακόμα 2 χελώνες που ζουν στην ίδια περιοχή ξεπερνούσαν σε ηλικία τα 100 χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ