Ένοπλες Συρράξεις

Αυτή είναι η πιο μακρινή βολή στην ιστορία - Πως έγινε - Εντυπωσιακή αναπαράσταση (βίντεο)

Ένας ελεύθερος σκοπευτής των καναδικών ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ θανατηφόρας βολής σε μεγάλη απόστασης, καθώς, με μια άνευ προηγουμένου στα χρονικά της στρατιωτικής ιστορίας βολή, σκότωσε μαχητή του ISIS από απόσταση 3,54 χλμ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της καναδικής The Globe and Mail, οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν την Πέμπτη πως ένα μέλος της Joint Task Force 2 προέβη στη συγκεκριμένη βολή κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Ιράκ τον προηγούμενο μήνα. Η σφαίρα χρειάστηκε 10 δευτερόλεπτα για να φτάσει στον στόχο της.

Το όπλο του ελεύθερου σκοπευτή ήταν ένα McMillan TAC-50, και ο ίδιος έριξε από υπερυψωμένο σημείο ενώ ήταν σε εξέλιξη επίθεση μαχητών του ISIS εναντίον ανδρών των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. «Αντί να ρίξουμε μια βόμβα που θα μπορούσε εν δυνάμει να σκοτώσει αμάχους στην περιοχή, πρόκειται για μια πολύ ακριβή εφαρμογή ισχύος και επειδή ήταν τόσο μακριά, οι κακοί δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε» ανέφερε στρατιωτική πηγή. Σύμφωνα με την The Globe and Mail, ο φόνος επιβεβαιώθηκε ανεξάρτητα μέσω βιντεοκάμερας και άλλων δεδομένων.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ελεύθερος σκοπευτής Κρεγκ Χάρισον, που είχε σκοτώσει το 2009 έναν πολυβολητή των Ταλιμπάν από απόσταση 2.475 μέτρων. Το ακόμα προηγούμενο το είχε πάλι Καναδός, ο δεκανέας Ρομπ Φέρλονγκ, στα 2.430, με στόχο έναν Αφγανό αντάρτη που κουβαλούσε πολυβόλο.

https://youtu.be/TDREBYWBAlo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...