Περιβάλλον

Αυτά είναι τα τέσσερα προϊστορικά θαλάσσια τέρατα που ζουν ακόμα!-Εικόνες

Τα μυστικά που κρύβει η θάλασσα τα φοβούνται πολλοί... Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για "προϊστορικά τέρατα" που ζουν στα βάθη των Ωκεανών!

Κάποια τεράστια, μπορούσαν να κατασπαράξουν ακόμα και έναν ολόκληρο λευκό καρχαρία, σύμφωνα με το αφιέρωμα της Mirror.

Και αν τα περισσότερα σήμερα έχουν εξαφανιστεί, κάποια άλλα, μικρότερα αλλά εξίσου εντυπωσιακά, συνεχίζουν να ζουν στα βάθη των ωκεανών.

Hagfish (Πετρόχελα)

Πιο παλιά ακόμα και από τους δεινοσαύρους, τα hagfish ζουν στα βάθη των ωκεανών και έχουν καταφέρει να επιβιώσουν πάνω από 300 εκατ. χρόνια. Θυμίζουν χέλι, αλλά έχουν κάποια πολύ παράξενα χαρακτηριστικά: δεν έχουν καθόλου σπονδυλική στήλη, όμως έχουν ένα κανονικά σχηματισμένο κρανίο και δύο εγκεφάλους.

Είναι σχεδόν τυφλά και τρέφονται με τους σκελετούς μεγαλύτερων ψαριών που πέφτουν στον πυθμένα της θάλασσας! O λόγος που επιβιώνουν μέχρι τις μέρες μας; Παράγουν μια ουσία που καταστρέφει τα βράγχια των ψαριών που τολμούν να τους επιτεθούν!

Coelacanth

Αν και οι επιστήμονες πίστευαν ότι είχαν εξαφανιστεί, ένα ζωντανό δείγμα βρέθηκε το 1938 στην Νότια Αφρική. Προϊστορικά, εξαιρετικά σπάνια πλάσματα του βυθού, τρέφονται ακόμα και με καρχαρίες.

Alligator Gar

Αν τα προϊστορικά ψάρια είναι τρομακτικά, τότε τι θα έπρεπε να πούμε άραγε για τους αλιγάτορες; Η φύση αποφάσισε να συνδυάσει λοιπόν τα δυο σε ένα πλάσμα που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 3 μέτρα μήκος. Το alligator gar ζει στα γλυκά νερά στη Βόρεια Αμερική.

Frilled Shark

Εξαιρετικά σπάνιο είδος καρχαρία, που θυμίζει χέλι, κολυμπά στα βάθυ των ωκεανών από την εποχή των δεινοσαύρων. Τρέφονται κυρίως με καλαμάρια και μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 2 μέτρα μήκος. Τι άλλο γνωρίζουμε γι’ αυτόν; Μόνο ότι διαθέτει 300 δόντια (που μοιάζουν με τρίαινες) κατανεμημένα σε 25 σειρές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...