Σκοπιανό

Αρνητικό και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στην πρόσκληση Τσίπρα για τα Σκόπια

Αρνητικό δηλώνει το ΒΕΘ στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για να λάβει μέρος στην αποστολή στα Σκόπια. «Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την επιπόλαια συμφωνία δεν διορθώνεται με επισκέψεις στη γειτονική χώρα», τονίζει ο Καπνοπώλης.

Κάθετα αρνητικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Αναστάσιος Καπνοπώλης στην πρόσκληση, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχειρηματική αποστολή που θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη 2 Απριλίου, στα Σκόπια.

Η πρόσκληση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΒΕΘ, εστάλη από τον οργανισμό Enterprise Greece, που συντονίζει την επικείμενη αποστολή.

«Αυτό που έχει ανάγκη η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και δη της Βόρειας Ελλάδας, δεν είναι ένα ταξίδι ''για την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών οικονομικών σχέσεων'' όπως αναφέρεται στην επιστολή του Enterprise Greece, αλλά να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τη Συμφωνία των Πρεσπών και δη για τα μακεδονικά προϊόντα», αναφέρει το ΒΕΘ.

«Απαντούμε λοιπόν αρνητικά σε μια πρόσκληση που δεν εξυπηρετεί προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας πως «το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την επιπόλαια συμφωνία δεν διορθώνεται με επισκέψεις στη γειτονική χώρα, στην οποία ούτως, η άλλως το ελληνικό επιχειρηματικό στοιχείο είναι έντονο».

Σημειωτέον ότι αρνητικά στην πρόσκληση έχει απαντήσει ήδη και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές