Υγεία

Αρθρίτιδα γόνατος: Αυτή είναι σύγχρονη λύση ταχείας αποκατάστασης

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από τον πόνο που τους δημιουργεί η αρθρίτιδα στα γόνατα. Η νόσος περιορίζει δραστικά την καθημερινή κίνηση και δραστηριότητα των ασθενών με αποτέλεσμα η επί σειρά ετών ακινησία που προκαλείται να οδηγεί σε απορύθμιση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Η αρθρίτιδα γόνατος επηρεάζει σχεδόν 40% των ενηλίκων άνω των 70 ετών και είναι πιο συχνή στις γυναίκες. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί μπορεί να προκαλέσει:

Επιβάρυνση των καρδιοαγγειακών νοσημάτων (ιδιαίτερα απειλητικά για τη ζωή τους).

Χρόνιο πόνο, κατάθλιψη.

Απορύθμιση της πίεσης στους υπερτασικούς.

Απορύθμιση σακχάρου στους διαβητικούς.

Δραματική μείωση της ανεξαρτησίας των ασθενών.

Εξάρτηση σε παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη με σοβαρές επιπλοκές στην υγεία των ασθενών .

Τι προκαλεί η αρθρίτιδα γόνατος;

Η αρθρίτιδα γόνατος είναι μια φλεγμονώδης πάθηση που χαρακτηρίζεται από την προοδευτική φθορά των δομικών στοιχείων της άρθρωσης, των αρθρικών χόνδρων, των μηνίσκων και των οστών, με αποτέλεσμα την σταδιακή τους καταστροφή. Μπορεί να είναι εκφυλιστική, μετατραυματική, κληρονομική, ή και ρευματοειδής. Τα γόνατα είναι από τις βασικές αρθρώσεις του σώματός μας, που δυστυχώς, προσβάλλονται πιο συχνά από αρθρίτιδα λόγω της καταπόνησης αλλά και της κακής χρήσης. Οι ασθενείς παραπονιούνται για έντονο πόνο, έχουν οίδημα στην περιοχή του γόνατος και δυσκαμψία που δυσκολεύει την καθημερινότητά τους. Τα συμπτώματα επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να παρουσιαστούν σε κατάσταση ηρεμίας ή κατά τη διάρκεια της νύχτας με συνέπεια στην ποιότητα ζωής.

Ποιοι πρέπει να υποβληθούν σε επέμβαση αρθροπλαστικής γόνατος;

Η χειρουργική επέμβαση αρθροπλαστικής γόνατος είναι κατάλληλη για ασθενείς με χρόνιους πόνους στην άρθρωση, λόγω αρθρίτιδας, που δυσκολεύει όλες τις δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το βάδισμα, την άσκηση και γενικότερα την καθημερινότητα των ασθενών. Σκοπός της επέμβασης είναι να ανακουφίσει τον πόνο, να αποκαταστήσει την ανεξαρτησία του ασθενούς και να προσφέρει γρήγορη επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες που απαιτεί η σύγχρονη ζωή. Η αρθροπλαστική γόνατος είναι σήμερα μια επέμβαση ρουτίνας για τους εξειδικευμένους ιατρούς.

Γιατί να επιλέξω την ελάχιστα επεμβατική ρομποτική αρθροπλαστική ταχείας αποκατάστασης;

Η Ελάχιστα Επεμβατική Ρομποτική Αρθροπλαστική γίνεται μέσω μιας μικρής τομής (7-10 εκατοστά) στην πρόσθια επιφάνεια του γονάτου. Δια μέσου αυτής της τομής αποφεύγεται η διαταραχή των μυών και η διατομή του τένοντα του τετρακέφαλου. Η κινητοποίηση του ασθενούς είναι άμεση και η επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητες πολύ γρήγορη.(οδήγηση, σκαλοπάτια, άθληση)

Πλεονεκτήματα της μεθόδου:

Αναίμακτο χειρουργείο 40-60 λεπτών.
Ανώδυνη μετεγχειρητική περίοδος.
Ανεξάρτητη βάδιση την ίδια μέρα.
Παραμονή στο νοσοκομείο 1-2 μέρες.
Τοπική (περιοχική) αναισθησία.
Χρήση εξατομικευμένου ρομποτικού πλοηγού με ανατομική διόρθωση αρθρώσεως και εξάλειψη του παράγοντα ιατρικού λάθους.
Χωρίς τη χρήση περιπατητήρα τύπου «Π».
Χωρίς τη χρήση καθετήρα ή παροχέτευσης.
Χωρίς μετεγχειρητική φυσικοθεραπεία.
Ατραυματικό χειρουργείο χωρίς μετεγχειρητικές επιπλοκές λόγω της γρήγορης κινητοποίησης .
Κατά την έξοδο του από το νοσοκομείο, ο ασθενής μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί με άνεση και να βαδίσει ανεξάρτητα χωρίς την χρήση περιπατητικών βοηθημάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτή τη μέθοδο δεν χρειάζεται μετεγχειρητική φυσικοθεραπεία.

Τι εμφυτεύματα θα χρησιμοποιηθούν;

Η επιλογή των εμφυτευμάτων είναι εξατομικευμένη με σκοπό να προσομοιάζουν τη φυσιολογική κίνηση της αρθρώσεως του κάθε ασθενούς. Βάση του εξατομικευμένου προεγχειρητικού σχεδιασμού και προσομοίωσης του χειρουργείου o ιατρός επιλέγει τη χρήση των εμφυτευμάτων για κάθε ασθενή βάση των ιδιαιτεροτήτων της άρθρωσης του. Τα εμφυτεύματα είναι φτιαγμένα από ανενεργά υλικά συμβατά με το ανθρώπινο σώμα και έτσι δεν προκαλούν τοπική αντίδραση ή απόρριψη από τον ασθενή. Η άριστη ευθυγράμμιση του ανατομικού άξονα της άρθρωσης με την χρήση του ρομποτικού πλοηγού εγγυάται την μακροβιότητα των εμφυτευμάτων και την αποφυγή νέου χειρουργείου στο μέλλον.

Η ελάχιστα επεμβατική ρομποτική αρθροπλαστική ταχείας αποκατάστασης πρέπει να εκτελείται από εξειδικευμένο ορθοπαιδικό χειρουργό και μόνο αυτό εγγυάται ότι τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά και η ικανοποίηση των ασθενών πολύ υψηλή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...