Κόσμος

Απτόητος ο Σουλτάνος για την Αγιά Σοφιά - Αγνοεί την UNESCO: "Είναι ώρα να την κάνουμε τζαμί" - Εκτός ελέγχου


Απτόητος εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρόθεσή του να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά λίγες ώρες μετά το «φρένο» που επιχείρησε να του βάλει η Unesco με πηγή του οργανισμού να διαμηνύει ότι πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μία τέτοια απόφαση θα πρέπει τα να υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO και να εγκριθεί, προκειμένου να προχωρήσει.

«Για χρόνια το έθνος μας περίμενε να δει τζαμί την Αγιά Σοφιά. Ήταν λάθος που την κάναμε μουσείο. Από τη στιγμή ππυ υπάρχει μια τέτοια απαίτηση, είναι ώρα να κάνουμε αυτό το βήμα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο A Haber.

«Η Αγιά Σοφιά δεν θα αποκαλείται πια μουσείο. Θα θυμόμαστε την Αγιά Σοφιά ως τζαμί. Έχω ιδέες και τις έχω μοιραστεί με φίλους μου» πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν επιχείρησε, μάλιστα, να συνδέσει το μέλλον της Αγιάς Σοφιάς με την μεταχείριση του τεμένους Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ, το οποίο αποτελεί ιερό τόπο για το Ισλάμ. «Αυτοί που σιωπούν όταν το τέμενος Αλ-Άκσα δέχεται επίθεση δεν μπορούν να μας πουν τι να κάνουμε για το στάτους της Αγίας Σοφίας» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
https://twitter.com/anadoluagency/status/1111010203414249474?ref_src=twsrc%5Etfw
Σε ομιλία του στην Τραπεζούντα ο Τούρκος πρόεδρος είχε επιχειρήσει να δώσει μια διεθνή διάσταση στην κίνησή του αυτή υποστηρίζοντας ότι η αλλαγή του καθεστώτος, που διέπει την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, από ναό-μουσείο σε τέμενος θα είναι ένα είδος απάντησης στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ επί των υψιπέδων του Γκολάν

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...