Κόσμος

Αποκαλύφθηκε το μυστικό του Αλκατράζ

Κατασκευές και τούνελ κάτω από τις φυλακές - Σε τι χρησίμευαν, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους

Τις υποψίες των ιστορικών που κρατούσαν χρόνια, σύμφωνα με τις οποίες η φημισμένη φυλακή του Αλκατράζ χτίστηκε για στρατιωτική οχύρωση στον εμφύλιο πόλεμο των ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν αρχαιολόγοι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του SFGate, οι ερευνητές ανακάλυψαν μια σειρά από χτίσματα και σήραγγες κάτω από τον αύλειο χώρο των φυλακών, στον οποίο κάποτε κρατούνταν ο περιβόητος Αλ Καπόνε.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο Near Surface Geophysics αναφέρει ότι οι αρχαιολόγοι χρησιμοποίησαν ραντάρ διείσδυσης στο έδαφος, λέιζερ επίγειας σάρωσης, ιστορικούς χάρτες και φωτογραφίες. Ανακάλυψαν πλήρως θαμμένες κατασκευές και τούνελ ενώ οι έρευνες πρόκειται να συνεχιστούν.

Οι ιστορικοί εκτιμούν ότι η φυλακή χτίστηκε τον 20ο αιώνα πάνω από υπάρχουσες κατασκευές.

Το Αλκατράζ κέντρισε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1840, όταν πήραν το έλεγχο της Καλιφόρνιας από το Μεξικό. Η θέση του στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο το έκανε ιδανικό για στρατιωτική οχύρωση. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, το φρούριο Αλκατράζ ήταν η επίσημη στρατιωτική φυλακή της Δυτικής Ακτής.

Οι πρώτοι ομοσπονδιακοί κρατούμενοι άρχισαν να φτάνουν εκεί τη δεκαετία του 1930, με τον τελευταίο έγκλειστο να φεύγει το 1963.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...