Κόσμος

Απίστευτο! Στην Γερμανία πήγαν να κατασχέσουν από οφειλέτη το αναπηρικό αμαξίδιο και τελικά έφυγαν με το σκυλί του!!

Πολλές φορές όταν θέλουμε να υποδηλώσουμε πως κάποιος είναι ψυχρός και άκαρδος χρησιμοποιούμε τον όρο "Γερμανός"...

Κάτι τέτοιες ειδήσεις σαν την επόμενη επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό!

Οι... ψυχρές, λοιπόν, γερμανικές αρχές κατέσχεσαν έναν σκύλο από την οικογένειά του και τον πώλησαν στον ιστότοπο eBay, επειδή οι ιδιοκτήτες του δεν είχαν πληρώσει τους φόρους τους.

Σημειωτέον πως στην Γερμανία τα σκυλιά θεωρούνται "τεκμήριο" και φορολογούνται.

Οι αρχές στην Ahlen εμφανίστηκαν στο σπίτι της οικογένειας σε αναζήτηση τιμαλφών το Νοέμβριο και έφυγαν με το σκυλί ράτσας pugg ονόματι Edda, ανέφεραν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Έπειτα, ένας από τους αξιωματούχους προώθησε το σκυλί στη γερμανική εκδοχή του eBay  για την τιμή των 750 ευρώ- ή αλλιώς περίπου 854 δολάρια.

Η νέα ιδιοκτήτης Michaela Jordan, αξιωματικός της αστυνομίας, δήλωσε ότι μίλησε σε υπάλληλο της διοίκησης του Ahlen, ο οποίος εξήγησε ότι ο σκύλος είχε κατασχεθεί επειδή ο ιδιοκτήτης του όφειλε χρήματα στο Δήμο.

Τα χρέη της οικογένειας περιελάμβαναν απλήρωτο «Hundesteuer» ή φόρο σκύλου.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαλλαγεί από τον φόρο σκύλων τους πριν από δεκαετίες, αλλά η Γερμανία συνεχίζει να επιβάλλει επειδή φέρνει εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η νέα ιδιοκτήτης συμφώνησε με την πώληση, επειδή η διαφήμιση της Edda υποσχόταν έναν καθαρό υγειονομικό λογαριασμό , αλλά σύντομα, έμαθε ότι το σκυλί είχε διάφορα ιατρικά προβλήματα. Η Edda χρειάστηκε τέσσερις οφθαλμολογικές εγχειρήσεις από τότε που η νέα ιδιοκτήτρια ανέλαβε την κυριότητα τον Δεκέμβριο.

Το δραματικότερο είναι άλλο...

Ο δικαστικός επιμελητής και δύο αξιωματούχοι της πόλης που εμφανίστηκαν στο σπίτι της οικογένειας που χρωστούσε τον Νοέμβριο σκέφτηκαν πρώτα να πάρουν την αναπηρική καρέκλα του αναπήρου της - αλλά έμαθαν ότι ανήκε σε έναν ασφαλιστικό σύλλογο των εργαζομένων αντί της οικογένειας!!!!!

Έτσι έφυγαν με την Edda.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ