Κόσμος

Απίστευτο: Ρεπουμπλικανή ζητά όλοι να προσκυνήσουν τον Χριστό λίγο πριν ορκιστεί η πρώτη Μουσουλμάνα (BINTEO)



Μέλος του Κογκρέσου με Ρεπουμπλικανικό Κόμμα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις μετά το αίτημά της να πραγματοποιηθεί προσευχή με ευχαριστίες στον Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να γονατίσει στον Ιησού Χριστό, λίγο πριν η πρώτη μαύρη μουσουλμάνα από την Πενσιλβανία ορκιστεί μέλος του Κογκρέσου.

Η Stephanie Borowicz ξεκίνησε τη συνεδρίαση της ημέρας τη Δευτέρα με μια συναισθηματική επίκληση ευχαριστώντας τον χριστιανικό θεό για τον Trump «που στέκεται δίπλα στο Ισραήλ χωρίς αμφιβολία».

Σχεδόν δακρυσμένοι η Borowicz κήρυττε την ανάγκη να «ξεπεράσουν το κακό» στο όνομα του Χριστού, τον οποίον μάλιστα επικαλέστηκε 13 φορές, και δήλωσε πως «κάθε γόνατα θα λυγίσει μπροστά του και κάθε γλώσσα θα ομολογήσει».

Στο βίντεο από περιστατικού, ένας νομοθέτης μπορεί να ακουστεί, ενώ φωνάζει, «Ένσταση!» πριν μια συνάδελφος να την απομακρύνει ευγενικά από το μικρόφωνο.

Μέλος τον Δημοκρατικών, το οποίο εξελέγη νωρίτερα το μήνα του σε ειδική εκλογή, δήλωσε: «Ήξερα ότι επρόκειτο να λάβω κάποια διάκριση λόγω της θρησκείας μου, επειδή είμαι γυναίκα hijabi και εγώ είμαι ο πρώτη, αλλά δεν θα πίστευα με τίποτα ότι θα ερχόταν στην πραγματική ημέρα του ορκωμοσίας μου».

Ο δημοκρατικός ηγέτης Frank Dermody χαρακτήρισε την επίκληση της κας Borowicz ως «κάτω από την αξιοπρέπεια αυτού του Σώματος» και ζήτησε να συγκροτηθεί μια ομάδα για να επανεξεταστεί η διαδικασία.

https://www.youtube.com/embed/1ZAnOTR-gM4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ