Αθλητισμός

Απίστευτο: Ο Άγιαξ ξεπέρασε όλες τις ελληνικές ομάδες μαζί στη βαθμολογία UEFA

Ο Άγιαξ διαπρέπει στο Τσάμπιονς Λιγκ φτάνοντας συνολικά του 26.000 βαθμούς για φέτος, αριθμός που ξεπερνά τους βαθμούς όλων των ελληνικών ομάδων μαζί.

Το ολλανδικό ποδόσφαιρο μπορεί πλέον να είναι ήσυχο, αφού ο Αίαντας φαίνεται πως καθαρίζει για όλη τη χώρα, αφού ανέβασε την Ολλανδία ξανά στην 11η θέση, μετά την καταστροφική περσινή χρονιά.

Την περασμένη σεζόν μάλιστα ο Άγιαξ δεν είχε καταφέρει καν να φτάσει σε ευρωπαϊκό όμιλο. Είχε αποκλειστεί από τον 3ο προκριματικό γύρο από τη Νις, ενώ εν συνεχεία έφυγε κακήν κακώς και από το Γιουρόπα Λιγκ από την Ρόζενμπεργκ. Έτσι η Ολλανδία είχε συλλέξει στο σύνολο μόλις 2,900 βαθμούς. Φέτος είναι ήδη στους 7.400!

Μετά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Άγιαξ συγκέντρωσε τους 26.000 βαθμούς, που ισοδυναμούν με 5.200 για τη χώρα του.

Αντίθετα στην Ελλάδα όλες οι ομάδες δεν κατάφεραν να φτάσουν μαζί τον Άγιαξ μόνον, αφού έφτασαν τους 25.500, δηλαδή 5.100 για τη χώρα.. Σε αυτούς ο Ολυμπιακός συνεισέφερε τους περισσότερους,αφού έφτασε του 11.500, η ΑΕΚ 7.000, ο ΠΑΟΚ 6.000 και ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης από 500 ο καθένας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ