Τεχνολογία

Απίστευτο! Οι επιστήμονες μπόρεσαν να γυρίσουν πίσω το χρόνο!

Επιστήμονες αντέστρεψαν την κατεύθυνση του χρόνου με έναν κβαντικό υπολογιστή!

Η σημαντική έρευνα φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τους βασικούς νόμους της φυσικής και θα μπορούσε να μεταβάλει την κατανόησή μας για τις διαδικασίες που διέπουν το σύμπαν.

Σε μια εξέλιξη που αντιπροσωπεύει επίσης σημαντική πρόοδο στην κατανόηση των κβαντικών υπολογιστών, χρησιμοποιώντας τα ηλεκτρόνια και τον περίεργο κόσμο της κβαντικής μηχανικής, οι ερευνητές μπόρεσαν να γυρίσουν πίσω το χρόνο!! 

Οι ερευνητές - από το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας και με τη βοήθεια συναδέλφων στην Ελβετία και τις ΗΠΑ - αναμένουν ότι η τεχνική θα βελτιωθεί εγκαίρως, θα γίνει πιο αξιόπιστη και ακριβής με το χρόνο.

Ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Gordey Lesovik, ο οποίος διευθύνει το Εργαστήριο Φυσικής της Κβαντικής Πληροφορίας στο Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας (MIPT), δήλωσε: "Δημιουργήσαμε τεχνητά μια κατάσταση που εξελίσσεται προς μια κατεύθυνση αντίθετη από εκείνη του θερμοδυναμικού βέλους του χρόνου"

Η "μηχανή χρόνου" που περιγράφεται στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports αποτελείται από έναν υποτυπώδη κβαντικό υπολογιστή που αποτελείται από ηλεκτρονικά "qubits".

Ένα qubit είναι μια μονάδα πληροφοριών που περιγράφεται από ένα "ένα", ένα "μηδέν", ή μια μικτή "υπέρθεση" και των δύο.

Στο πείραμα ξεκίνησε ένα "πρόγραμμα εξέλιξης" που τροποποίησε την κατάσταση του κβαντικού υπολογιστή με τέτοιο τρόπο ώστε να εξελιχθεί «προς τα πίσω», από το χάος στην τάξη.

Αυτό σήμαινε ότι η κατάσταση των qubits επανέρχεται στο αρχικό σημείο εκκίνησης.

Οι περισσότεροι νόμοι της φυσικής λειτουργούν με δύο τρόπους, στο μέλλον και στο παρελθόν.
Αλλά το σύμπαν έχει έναν κανόνα που πηγαίνει μόνο με έναν τρόπο: ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής, ο οποίος περιγράφει την εξέλιξη από τάξη σε διαταραχή.

Το νέο πείραμα είναι σαν σε ένα τραπέζι μπιλιάρδου να δοθεί ένα τέλεια υπολογισμένο χτύπημα, ώστε οι μπάλες να επανέλθουν σε μια κανονική πυραμίδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...