Αθλητισμός

Ανατροπή σωτηρίας για την ΑΕΛ, 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης για την Super League

Σπουδαία νίκη με ανατροπή που της δίνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα σημείωσε η ΑΕΛ που επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης για την 26η αγωνιστική της Super League. Οι Αρκάδες, που έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία προηγήθηκαν στο 16′ με τον Καλτσά, αλλά οι Φατιόν (πεν. 31′) και Μόρας (69′) έκαναν την μεγάλη ανατροπή και έδωσαν αέρα 4 βαθμών από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε δύσκολη θέση παραμένει ο Αστέρας Τρίπολης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ ωραίο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να θέλουν να γίνουν απειλητικές και τον Αστέρα να έχει δημιουργήσει από το ξεκίνημα καλές ευκαιρίες. Στο 16′ η πίεση «μεταφράστηκε» σε γκολ, καθώς ο Καλτσάς κατάφερε να κάνει το 1-0.

Στο 29′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα πέναλτι που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες στον Αστέρα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φατιόν (31′) και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Στο 43′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν εκ νέου προβάδισμα, αλλά ο Κρίστινσον έδιωξε με το πόδι το σουτ του Μανιά.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε το ρυθμό του πρώτου, ωστόσο οι «βυσσινί» κατάφεραν στο 69′ να γυρίσουν το παιχνίδι. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μόρας με κεφαλιά έκανε το 2-1. Στο 72′ οι παίκτες του Αστέρα ζήτησαν πέναλτι σε τράβηγμα του Μπέρτου στον Μανιά, αλλά ο Παπαπέτρου δεν έδειξε την εσχάτη των ποινών. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΛ πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κάρτες: Φατιόν, Σετσέροβιτς, Μόρας – Καλτσάς, Μπελόκ

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (71′ Γιακιμόβσκι), Σικάβκα, Μόρας, Ακόστα (46′ Σεσέροβιτς), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Γκόϊκοβιτς, Φατιόν (90′ Γκόλιας)

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Βλάχος (78′ Αραβίδης), Τριανταφυλλόπουλος, Ορτέγκα (84′ Τασουλής), Πασαλίδης, Μπελόκ, Μουνάφο, Βαλιέντε, Καλτσάς, Μανιάς

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...