Υγεία

Ανακλήθηκαν και άλλα φάρμακα για την υπέρταση - Δείτε τις εικόνες

Συνεχίζονται οι ανακλήσεις φαρμάκων πίεσης.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλεσε συγκεκριμένες παρτίδες από ένα φάρμακο για την υπέρταση, "διότι το πιστοποιητικό CEP της δραστικής ουσίας losartan που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή των εν λόγω παρτίδων τελικού προϊόντος έχει ανακληθεί και δεν προσκομίστηκαν αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων για τις NDEA/NDMA από τον ΚΑΚ".

Είναι μία ακόμα ανάκληση του ΕΟΦ για φάρμακο για την πίεση (υπέρταση), μετά από εκείνη για το IRBESARTAN HYDROCHLOROTHIAZIDE/ACTAVIS (150+12.5) mg και IRBESARTAN HYDROCHLOROTHIAZIDE/ACTAVIS (300+25) mg.

Η σημερινή ανάκληση αφορά τα φάρμακα PRESSDOWN 100 mg, PRESS-DOWN PLUS (100+25) mg και PRESS-DOWN PLUS (50+12,5) mg.

υπέρταση
Το φάρμακο για την υπέρταση που ανακάλεσε ο ΕΟΦ

Να σημειωθεί ότι η δραστική ουσία λοσαρτάνη (losartan) στην οποία αναφέρεται η τελευταία ανάκληση του ΕΟΦ, συμπεριλαμβάνεται σε εκείνες (όπως και η ιρβεσαρτάνη από την προχθεσινή ανάκληση) που έχουν συνδεθεί με φόβους για πιθανή τους σύνδεση με καρκίνο.

Στην παρακάτω ανακοίνωση του ΕΟΦ, εκτός από τηυν ανάκληση, μπορείτε να δείτε και την πλήρη λίστα με τις ανακληθείσες παρτίδες (σελ. 2)

20961_28.03.2019_PRESS-DOWN.PHARMAZAC

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...