Περιβάλλον

Ανήσυχος ο Τσελέντης για τον σεισμό της Ιτέας: «Ολη η περιοχή είναι σε διέγερση»

Διαβάστε τι έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα στο facebook με νόημα ο Άκης Τσελεντης.


Πετώντας προς Αλεξανδρούπολη μου ήλθαν κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου και αποφάσισα να τις μοιραστώ μαζί σας. Δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα άτομα (δε θέλω άλλες μηνύσεις αν κάποιοι θιχτούν τότε κάπου αναγνωρίζουν τον εαυτό τους).

Επιστήμη δεν είναι κάποιοι που είτε δεν είναι σεισμολόγοι είτε είναι επιστημονικώς ανεπαρκείς, να καραδοκούν να αποτύχουν κάποιοι ανιδιοτελείς επιστήμονες για να τους πάρουν το κεφάλι.

Επιστήμη δεν είναι όταν έχεις μια θέση ευθύνης και κάνεις λάθος χειρισμούς να προσπαθείς να αποδώσεις τις ευθύνες σου σε συναδέλφους σου.

Επιστήμη δεν είναι να μηνύεις συναδέλφους σου.

Επιστήμη δεν είναι να έχεις (επικίνδυνη πολλές φορές) άποψη για σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, καιρό, κατολισθήσεις κλπ.. Η εποχή του Λεονάρδο Νταβίντσι τελείωσε.

Επιστήμη δεν είναι να ζητάς πάντα οικονομικά ανταλλάγματα για τις κοινωνικές υπηρεσίες σου οι οποίες πολλές φορές είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

25 χρόνια τώρα επειδή οι απόψεις μου είναι εντελώς αντίθετες με τις πιο πάνω δέχομαι βρώμικο πόλεμο και χτυπήματα στην πλάτη.

Μολονότι αποφάσισα να προσπαθήσω να εκλεγώ στην Ευρωβουλή τη σεισμολογία ποτέ δεν θα την παρατήσω. Ξέρετε γιατί; Γιατί δε θέλω να τη παρατήσω στα νύχια μερικών. Να είστε σίγουροι ΓΙ’ΑΥΤΟ.

Πάω με συγκεκριμένους στόχους και όραμα, να διεκδικήσω πόρους για να κάνουμε τα σχολεία μας ασφαλή, να φέρουμε πίσω τα χιλιάδες Ελληνόπουλα που ξενιτεύτηκαν, για ένα καθαρό περιβάλλον, για μια σωστή πολιτική προστασία ώστε να μη ξαναέχουμε φαινόμενα Μάνδρας ή Μάτι.

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο καθηγητής Βαρώτσος επέλεξε τόσα χρόνια τη σιωπή.

Σχετικά με το πρόσφατο σεισμό εντάσσεται σε αυτά που έχουμε πει με τον Μάκη τον Χουλιάρα, στα πλαίσια των προσεισμικών σημάτων ΒΑΝ.

Απαιτείται προσοχή, η ευρύτερη περιοχή είναι σε διέγερση. Το σεισμικό της δυναμικό είναι μεγάλο.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας αν ακολουθήσουν τα γνωστά μέτρα αντισεισμικής προστασίας δεν θα έχουν πρόβλημα. Τα σπίτια μας δεν πέφτουν εύκολα ο αντισεισμικός μας κανονισμός είναι ο καλύτερος της Ευρώπης όπως και οι μηχανικοί μας.

Δεν χρειάζεται ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ. Για ό,τι απορία έρχεται να επικοινωνείτε με το Γεωδυναμικό του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ένας φορέας που βασίζεται στην αριστεία και την υπευθυνότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...