Κόσμος

Αλλάζει πολιτική ο Τραμπ: Ακυρώνονται οι πρόσθετες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

Ευνοϊκές για την Βόρεια Κορέα οι αποφάσεις τις Αμερικής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ακυρώνει πρόσθετες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, χωρίς να διευκρινίσει ποιες εννοεί και γιατί προχώρησε στην ακύρωσή τους.

«Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προστεθούν επιπρόσθετες κυρώσεις ευρείας κλίμακας στις ήδη υπάρχουσες κυρώσεις για τη Βόρεια Κορέα. Διέταξα σήμερα την απόσυρση αυτών των επιπρόσθετων κυρώσεων», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανάρτησή του .

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, διευκρίνισε ότι ο Τραμπ «συμπαθεί» τον Κιμ Γιονγκ Ουν και θεωρεί ότι δεν ήταν αναγκαίες αυτές οι κυρώσεις.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1109143448634966020

Όπως μεταδίδει το CNN αρκετά στελέχη του Λευκού Οίκου αιφνιδιάστηκαν με το tweet του Ρεπουμπλικανού προέδρου και αγνοούν τι εννοεί ο Τραμπ.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ είχε επιβάλει την Πέμπτη για πρώτη φορά μετά τη δεύτερη συνάντηση κορυφής Τραμπ-Κιμ στο Βιετνάμ τον Φεβρουάριο, κυρώσεις σε δύο κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες που φέρονταν να βοηθούσαν την Πιονγιάνγκ να παρακάμπτει τις διεθνείς κυρώσεις. Αλλά παρατηρητές εκτιμούν ότι οι κυρώσεις αυτές δεν ήταν ευρείας κλίμακας σε σύγκριση με εκείνες που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Παραμένει ως εκ τούτου ασαφές αν ο Τραμπ αναφερόταν σ’ αυτές τις κυρώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ