Μέση Ανατολή

Αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα ξεκίνησε το Ισραήλ


Νωρίτερα, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσαν την ανάπτυξη δύο μονάδων πεζικού στα σύνορα με τη Γάζα, όπως και τη δημιουργίας ενός κέντρου διοίκησης.

Επιχείρηση με αεροπορικούς βομβαρδισμούς ξεκίνησαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, πλήττοντας θέσεις της Χαμάς στη Γάζα.

Η απόφαση του ισραηλινού στρατού συνιστά απόρροια της εκτόξευσης παλαιστινιακού πυραύλου, ο οποίος προκάλεσε τον τραυματισμό επτά πολιτών.

Νωρίτερα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να συντομεύσει το ταξίδι του στο εξωτερικό και να επιστρέψει στο Ισραήλ, προκειμένου να συντονίσει την «απάντηση» στη Χαμάς.

Μάλιστα, δόθηκε εντολή για την άμεση ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα, με αποτέλεσμα να σταλούν δύο μονάδες πεζικού και να δημιουργηθεί ένα «κέντρο διοίκησης».

Σχολιάζοντας την έναρξη της επιχείρησης, ο Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε ότι το Ισραήλ έχει «απόλυτο δικαίωμα» να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...