Οικονομία

ΑΔΕΔΥ: Ο Τσακαλώτος ανάγκασε το 98% των εργαζομένων να καταθέσουν αγωγή εκατομμυρίων

Λάμπει ο Τσακαλώτος δια της απουσίας του προκαλώντας την οργή των εργαζομένων. Τώρα το κράτος βρίσκεται αντιμέτωπο με την αγωγή εκατομμυρίων η οποίο κατατέθηκε από το 98% των εργαζομένων.

«Ο κύριος Τσακαλώτος είναι εγκληματίας, αρνείται επί 40 ημέρες να μας δει με αποτέλεσμα να οδηγήσει το 98% των δημοσίων υπαλλήλων στην κατάθεση αγωγών για την επιστροφή των δώρων», ξέσπασαν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσοντας για αύριο παναττική στάση εργασίας, από τις 12 έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 12μμ έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν την επιστροφή των δώρων ύψους 1.000 ευρώ ετησίως αναδρομικά από το 2013, συνολικού κόστους 4 δισ. ευρώ δηλαδή 700 εκατ. ετησίως.

Η απόφαση του ΣτΕ για το θέμα αναμένεται να εκδοθεί μετά τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα από την τσέπη τους, περίπου 15 εκατ. ευρώ για την κατάθεση των αγωγών.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, ανέφερε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει περίπου 30.000 προσλήψεις με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο δημόσιο, ενώ οι μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία των υπουργών από 1.855 το 2012, αυξήθηκαν σε 2.613 το 2018.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...