Κόσμος

Αγνωστος ευεργέτης μοιράζει λεφτά σε φτωχογειτονιά της Κωνσταντινούπολης (βίντεο)

Χιλιάδες τουρκικές λίρες μοιράζει εδώ και περίπου ένα μήνα ομάδα ανθρώπων στους κατοίκους του Χασκόι, στην περιοχή του Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολης, για λογαριασμό αγνώστου!

Κάτοικος της συνοικίας, ο Γιασάρ Μπιλγκίν, μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Demirören και ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν ξέρω ποιος το κάνει, αλλά χάρη σε αυτόν πολλά νοικοκυριά γεμίζουν με χαρά. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους σαν αυτόν».

https://youtu.be/xQP9ifeehro

Οι κάτοικοι του Χασκόι στις συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους αποκαλούν τον άγνωστο ευεργέτη τους «Hızır», που σημαίνει Θεόσταλτος. Οι άνθρωποι που μοιράζουν τα χρήματα τον λένε απλώς… «αφεντικό». Τα χρήματα φτάνουν στους κατοίκους μέσα σε φακέλους ο κάθε ένας από τους οποίους περιέχει 1.000 τουρκικές λίρες (περίπου 163 ευρώ).

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της 40χρονης διαμονής μου σε αυτή τη γειτονιά… Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους επιχειρηματίες. Τουλάχιστον 20 οικογένειες έλαβαν δωρεές για τις οποίες έχουμε ακούσει, αλλά ο αριθμός (των ευεργετημένων) είναι σίγουρα υψηλότερος», δήλωσε ο Μπιλγκίν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...