Ρωσία

Έτσι θωρακίζεται σαν “αστακός” ο Στόλος Βαλτικής του Ναυτικού της Ρωσίας

“Θωρακίζεται” σαν αστακός ενώ ενισχύεται παράλληλα η ρωσική στρατιωτική δύναμη της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, με έμφαση στον Στόλο Βαλτικής του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας έπειτα τις τελευταίες δηλώσεις του Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, “έδειξε τα δόντια” της στρατιωτικής διοίκησης με τις έκτακτες και δυναμικές αποφάσεις που ελήφθησαν, οι οποίες προβλέπουν μια τρομακτική αναβάθμιση των υποδομών στη Βαλτική αλλά και ειδικότερα των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Στο Στόλο Βαλτικής του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας θα ενσωματωθεί μια ταξιαρχία τεθωρακισμένων, καθώς επίσης και μια Μοίρα Πυροβολικού, που θα αποτελείται ουσιαστικά από παράκτια αμυντικά πυραυλικά συστήματα, όπως ανέφερε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε πως "σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο δράσης για το 2019, οι βασικές προσπάθειες στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια θα επικεντρωθούν στην εφαρμογή 142 οργανωτικών μέτρων"ενώ στη συνέχεια τόνισε το σχηματισμό ενός κινητού συντάγματος Πυροβολικού. το οποίο θα διαθέτει αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα στο πλαίσιο ενίσχυση των δυνατοτήτων των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην συγκεκριμένη διοικητική περιφέρεια.

"Ο βαθμός αποτελεσματικότητας των μέτρων που θα ληφθούν για την κάλυψη των στρατιωτικών και των κρατικών εγκαταστάσεων και υποδομών στην επιχειρησιακή περιφέρεια της Βαλτικής θα αυξηθεί κατά 40%", δήλωσε εμφατικά ο Υπουργός Άμυνας.

Ειδικότερα, ανέφερετις προσπάθειες για την δημιουργία μιας ταξιαρχίας τεθωρακισμένων, καθώς επίσης και μια Μοίρα Πυροβολικού με παράκτια αμυντικά πυραυλικά συστήματα στον στόλο της Βαλτικής, την προσθήκη δύο ακόμα συνταγμάτων πεζικού και την ολοκλήρωση της στρατιωτικής βάσης της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας που θα επικεντρώνεται σε τεχνικές λειτουργίες και ζητήματα, αναφορικά με τα πυραυλικά συστήματα που θα διαθέτει προς υπηρεσία.

Επίσης, σημαντικά έργα προς ολοκλήρωση για τη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια αποτελούν η κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στρατώνες στους οποίους θα εγκατασταθούν οι δυνάμεις που θα προστεθούν στην Διοίκηση, καθώς επίσης 1.272 μονάδες στρατιωτικού και ειδικού οπλισμού για τον εξοπλισμό τους

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...