Βαλκάνια

Έρχεται η Μεγάλη Σερβία - Ξεσηκώνονται οι Σερβοβόσνιοι: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα από τη Δύση, θα ενωθούμε με το Βελιγράδι»

«Λάβρος» κατά της βορειοατλαντικής συμμαχίας ήταν ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Μ.Ντόντικ, ο οποίος δήλωσε ορθά κοφτά ότι δεν αποδέχεται, παρά τις «πιέσεις», την είσοδο της Βοσνίας στο ΝΑΤΟ, βάζοντας κυριολεκτικά «φωτιά» στα σχέδια των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Με λίγα λόγια, οι Σερβοβόσνιοι στέλνουν τελεσίγραφο και εμμέσως προειδοποιούν με απόσχιση.

«Αν στα Βαλκάνια έχει εξαπλωθεί μια κακοήθης επιρροή, τότε αυτή προέρχεται από τις δυτικές χώρες και τις υπηρεσίες πληροφοριών τους, και όχι τη Ρωσία.

Πολλά άσχημα πράγματα έχουν συμβεί εδώ σε αυτήν την περιοχή τον τελευταίο ενάμιση αιώνα και είναι συνδεδεμένα με την κακοήθη επίδραση μιας αντι-σερβικής πολιτικής, ιδιαίτερα από τους Βρετανούς, οι οποίοι έχουν ενεργά προσπαθήσει να μειώσουν  την επιρροή των Σέρβων και της πλειονότητας του υπόλοιπου πληθυσμού στα Βαλκάνια.

Όλες αυτές οι κατηγορίες εναντίον της Μόσχας για την περιοχή αυτή απευθύνονται ουσιαστικά στην πίεση που ασκείται  σε  Σερβία και  Δημοκρατία της Σρπσκα με σκοπό να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων που πνέει μένεα κατά της δύσης συνολικά.

Ο ίδιος ο Μίλοραντ Ντόντικ δηλώνει  ότι η στάση της Σερβίας όσον αφορά τη συμμετοχή στην Συμμαχία δεν θα αλλάξει:

«Οι Σέρβοι δεν θα δεχθούν την ένταξη στο ΝΑΤΟ, το οποίο φρόντισε να καταστρέψει την πατρίδα μας και την εθνική μας ιδέα. Λοιπόν, αυτό το ίδιο ΝΑΤΟ έριξε μόνο βόμβες μόλις είκοσι χρόνια πριν και τώρα θα πρέπει να είμαστε ευτυχείς και να δεχτούμε την ένταξή μας ;», διερωτήθηκε ο ίδιος.

Οργισμένος συνέχισε «αυτές οι συνθήκες δεν είναι λογικές, αλλά γνωρίζω ότι αυτό το ζήτημα δεν θα εξαφανιστεί έτσι δια μαγείας.

Επαναλαμβάνω ότι η Σρπσκα (Σερβικό κομμάτι της Βοσνίας που αποτελεί ξεχωριστή οντότητα) δεν έχει κανένα λόγο να στηρίξει την πορεία προς το ΝΑΤΟ, καθώς θα χάσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της, αλλά και τη δυνατότητα οικοδόμησης φιλίας με άλλες χώρες.

Οι πιέσεις σίγουρα δεν θα σταματήσουν και θα γίνουν ολοένα και πιο δυνατές, αλλά είναι μάταια  όλα. Οι Βρετανοί έχουν εγκρίνει έξι εκατομμύρια λίρες για να πολεμήσουν την "κακοήθη επιρροή" της Ρωσίας, και οι Αμερικανοί, μέσω κάποιων από τα κεφάλαιά τους, κάνουν το ίδιο.

Στο Σεράγεβο, την Ποντγκόριτσα και τα Τίρανα υπάρχουν αμερικανικά κέντρα πληροφοριών, τα οποία έχει εγκαταστήσει η Δύση.

Καταχώρησαν έναν κατάλογο 300 ατόμων από τη Σερβία και την RS που φέρεται ότι διέδωσαν αυτή τη ρωσική κακοήθη επιρροή και έτσι έκαναν  στόχους  όλους αυτούς τους ανθρώπους",δήλωσε.

Ο στόχος της κατηγορίας είναι ότι η Μόσχα αποσταθεροποιεί την περιοχή, εξασθενίζοντας τη θέση της Σερβίας στην επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου.

«Το ΝΑΤΟ έχει εμπλακεί στον βομβαρδισμό της Σερβίας με σκοπό  την αλλαγή των συνόρων στην περιοχή, επειδή το Κοσσυφοπέδιο είναι ακριβώς  δημιούργημα του ΝΑΤΟ.

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία, η οποία είναι ένας μεγάλος σύμμαχος για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων,  αναβαθμίζει  συνεχώς τις σερβικές ένοπλες δυνάμεις και αυτό είναι το μεγαλύτερο αγκάθι στο μάτι της δύσης», κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε την νέα έκθεση του ΝΑΤΟ, η οποία βάζει «φωτιά» στην γεωπολιτική κατάσταση για την Βοσνία , καταδεικνύοντας τις πολύ άσχημες εξελίξεις που πιθανότατα θα έχουμε με αφορμή την προσπάθεια εισόδου της χώρας στο ΝΑΤΟ, από Σερβία και κυρίως την Ρωσία η οποία «εγγυάται» την ακεραιότητα της σερβικής οντότητας μέσα στην ομοσπονδιακή δημοκρατία της Β-Ε.

«Η σερβική δημοκρατία έχει τη δύναμη να εμποδίσει την ένταξη της Βοσνίας στο ΝΑΤΟ», αναφέρει κατεπείγουσα  έκθεση του Κογκρέσου των ΗΠΑ σχετικά με τον αντίκτυπο της ρωσικής επιρροής σε όλο τον κόσμο, και ειδικά όσο αφορά όλα όσα σχετίζονται με την Βοσνία.

Υπενθυμίζουμε  επίσης παλαιότερο επίσημο έγγραφο του ΝΑΤΟ, το οποίο δημοσιοποίησε η εφημερίδα  Gurdian, το οποίο έκανε λόγο για άρτια εκπαιδευμένες σερβικές πολιτοφυλακές από Ρώσους συμβούλους με έδρα την Βοσνία.

Για πρώτη φορά το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ παραδέχονται ένα τέτοιο γεγονός που δείχνει πως έρχονται κατακλυσμιαία γεγονότα στην περιοχή. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσαν ο υπουργός ασφαλείας της  Βοσνίας  Ερζεγοβίνης, Α. Μέκτιτς, και βοσνιακά πρακτορεία ειδήσεων.

Με την βοήθεια ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων RSB και της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών GRU, οι Ρώσοι δημιούργησαν μια Σερβοβοσνιακή πολιτοφυλακή με εκατοντάδες άντρες άρτια εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους. Αφορμή ήταν η απόφαση του Σεράγεβο για ένταξη της Βοσνίας στο ΝΑΤΟ.

Αυτός θα είναι και ο κύριος λόγος για έναν ακόμη ίσως γύρο ενός πιθανού πολέμου στην ίδια περιοχή, στην οποία όταν το ΝΑΤΟ μέσω του Αμερικανού στρατηγού Σβάρτσκωφ είχε εκφράσει τότε την επιθυμία να εισβάλει, ο τότε Έλληνας ΑΓΓΕΘΑ στρατηγός Βερυβάκης, λέγεται από φήμες του ελληνικού τύπου της εποχής, ότι του είπε ότι η «περιοχή της Βοσνίας έχει 1000 πόρτες για να μπεις και καμία για να βγεις».

https://youtu.be/_j24KMXEcUM?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...