Ιστορία

«Έξοδος 1826»: Η πρώτη μετά από πολλά χρόνια Ελληνική παραγωγή για την Επανάσταση (BINTEO)


Η ταινία «Έξοδος 1826»  είναι το ταξίδι μιας ομάδας αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών, με στόχο να φτάσει στο Μεσολόγγι σε 9 ημέρες πριν την Έξοδο, στις 10 Απριλίου του 1826. Μυθοπλαστικά είναι η ιστορία των «Παιδιών της Σαμαρίνας» και της καθόδου τους στο Μεσολόγγι. 

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη μετά από πολλά χρόνια Ελληνική παραγωγή μεγάλου μήκους , από την εποχή του «Παπαφλέσσα» με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ, με θέμα την περίοδο του 1821.

 

Η ταινία γυρίστηκε το 2016 και προβλήθηκε το 2017 στους κινηματογράφους της Ελλάδας  και σε αίθουσες του εξωτερικού για τους ομογενείς. Προβλήθηκε ήδη από το τρίτο κρατικό κανάλι της Ρουμανίας.


Η αφίσα της ταινίας

 

Η ταινία δεν πήρε καλές κριτικές από την πλειοψηφία των κινηματογραφικών κριτικών, αλλά έκανε αρκετά εισιτήρια, τηρουμένων των αναλογιών της διανομής της, ειδικά στην επαρχία και τις ομογενειακές προβολές. Πάντως ανεξάρτητα από κριτικές και εισιτήρια, ιστορικά κινηματογραφικά είναι η πρώτη Ελληνική ταινία μετά από πολλά χρόνια που ασχολείται με την περίοδο του 1821  και αυτό από μόνο του είναι μία «πρωτιά».

H ταινία με Αγγλικούς υπότιτλους:

https://www.youtube.com/embed/IribvK5TvrI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...