Κοινωνία

Έντονη αντίδραση από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το βίντεο της δολοφονίας κρατουμένου στον Κορυδαλλό

To υπουργείο Δικαιοσύνης αντέδρασε έντονα για τη δημοσιοποίηση βίντεο από τις φυλακές Κορυδαλλού με τη δολοφονία Αλβανού κρατουμένου.

Επισημαίνει ότι το βίντεο αυτό αποτελεί «στοιχείο της σχετικής δικογραφίας» και κάνει λόγο για «Ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ’ ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων».

Αναλυτικά:

«Το σημερινό «βίντεο από τον Κορυδαλλό» αφορά στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας.

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια. Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών. Το αποτέλεσμα ήταν η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκληματικού κυκλώματος με το οποίο ουδείς τόλμησε να συγκρουστεί εκτός από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Η δικαστική έρευνα συνεχώς αποκαλύπτει νέες πτυχές του κύκλου βίας και εγκλήματος. Ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ’ ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

Η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν».

Το επίμαχο βίντεο 

Στο βίντεο-ντοκουμέντο, που αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», αποτυπώνεται δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο η σκηνή όπου δύο κρατούμενοι μαχαιρώνουν το θύμα εν ψυχρώ. Οι δύο συνεργοί ακινητοποίησαν το θύμα και το μαχαίρωσαν 17 φορές στο λαιμό και το στήθος.

Το θύμα ήταν κατηγορούμενος και για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου αλλά και ως ηθικός αυτουργός στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στο βίντεο φαίνεται το θύμα αιμόφυρτο να μεταφέρεται από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν προλάβει να αντιδράσουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...