Κόσμος

Έγκυος γυναίκα τζιχαντιστή στη Γαλλία μαχαίρωσε φρουρούς φυλακής! (BINTEO)


Νεκρή από τα πυρά ανδρών της γαλλικής αντιτρομοκρατικής έπεσε η έγκυος γυναίκα ενός τζιχαντιστή, τον οποίο βοήθησε να μαχαιρώσει δύο φρουρούς σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Η αστυνομία χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση του 27χρονου Michael Chiolo στη φυλακή Alencon Conde sur Sarthe στη Νορμανδία.

O δράστης και η γυναίκα του ταμπουρώθηκαν στη συνέχεια επί τουλάχιστον δέκα ώρες σε ένα δωμάτιο, που χρησιμοποιείται για το επισκεπτήριο στις φυλακές, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά).

Ο 27χρονος -τον οποίο ένας δικαστής είχε αποκαλέσει «ψυχοπαθή», όταν καταδικάστηκε σε κάθειρξη το 2014 για τη δολοφονία ενός επιζώντα του Ολοκαυτώματος- τραυματίστηκε σοβαρά προτού συλληφθεί. Αν και εξέτιε ποινή 30ετούς κάθειρξης για το αποτρόπαιο έγκλημά του, του επιτρεπόταν να δέχεται επισκέψεις από συγγενείς του και τη γυναίκα του για να συνευρίσκονται.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ είπε ότι η σύζυγος του τζιχαντιστή προσποιήθηκε ότι ήταν άρρωστη γύρω στις 09:45 χθες το πρωί κι έσπευσαν δύο φρουροί. Τότε ο άνδρας της τους επιτέθηκε μ’ ένα κεραμικό μαχαίρι που του είχε φέρει λαθραία η γυναίκα του και τραυμάτισε τον ένα στο στήθος και τον άλλο στο πρόσωπο και την πλάτη. Οι δύο φρουροί νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Ένα φωτογράφος του Reuters, που βρέθηκε έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα, άκουσε εκρήξεις από τη φυλακή, την ώρα που κομάντο της αστυνομίας ξεκινούσαν την επιχείρηση για να μπει ένα τέλος στο πολύωρο θρίλερ.

Η υπουργός Δικαιοσύνης είπε ακόμη πως ο κρατούμενος ήταν στον κατάλογο των προσώπων που συνιστούν εν δυνάμει απειλή για φερόμενες ισλαμιστικές διασυνδέσεις.

Ο δράστης φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε στη φυλακή, σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ