Τραγανά τσιπς γλυκοπατάτας: Εύκολα, σπιτικά και υγιεινά

Δημοσίευση: 16 Μαρτίου 2019, 12:32 μμ

Ακόμα και στην νηστεία μπορούμε να τρώμε γευστικά. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράζουμε πατατάκια. Μπορούμε να φτιάξουμε δικά μας και να βγουν και υγιεινά.


Υλικά Συνταγής

φλούδες από 4 -5 γλυκοπατάτες (ή πατάτες απλές)
λίγο ανθό αλατιού
5 κ.σ ελαιόλαδο
βότανο της αρεσκείας σας (ρίγανη ή θυμάρι ή δεντρολίβανο)

Εκτέλεση
Για τα τραγανά τσιπς γλυκοπατάτας, κρατάμε τις πλυμένες φλούδες από τις γλυκοπατάτες ή από τις απλές πατάτες. Τις στεγνώνουμε καλά.

Αραδιάζουμε τα πατατάκια σε αντικολλητικό ταψί με τη φλούδα να ακουμπάει στο ταψί. Πρέπει να είναι σε μια στρώση και αραιά μεταξύ τους, ώστε να μην καλύπτουν το ένα το άλλο.


Πασπαλίζουμε τα πατατάκια με λίγο αλάτι και με το αρωματικό βότανο της αρεσκείας σας. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 200 βαθμούς C, για περίπου 30′ μέχρι να γίνουν τραγανά.

Αν έχετε κόψει πιο χοντρές τις φλούδες, θα χρειαστούν λίγο χρόνο παραπάνω στο ψήσιμο.

Τα πατατάκια από γλυκοπατάτες είναι ένα σνακ υγιεινό και πολύ νόστιμο.

Μυστικά για τα τραγανά τσιπς γλυκοπατάτας
Για να γίνουν τραγανά τα τσιπς από γλυκοπατάτες, φροντίστε οι φλούδες να είναι όσο πιο λεπτές γίνεται.

Καλό είναι οι φλούδες και γενικά οι ρίζες που τρώτε και δίνετε στα παιδιά σας, να είναι βιολογικής καλλιέργειας.

Στεγνώστε καλά τις φλούδες γλυκοπατάτας και βάλτε τις αραιά στα ταψί. Να μην καλύπτει η μια την άλλη για να ψηθούν σωστά, να στεγνώσουν και να είναι τραγανές μετά το ψήσιμο.

Από αρωματικά βότανα, ταιριάζει η ρίγανη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Αλλά και σκέτες με λίγο αλάτι είναι τέλειες.