Εσωτερική Ασφάλεια

Σχέδιο ισλαμοποίησης της Ελλάδας – «Ρουκέτες» Βούτση & Χριστοδουλοπούλου: «Πρέπει να εντάξουμε άμεσα τους μετανάστες στην κοινωνία!»


Η χώρα σιγά-σιγά οδηγείται σε αποσύνθεση. Στο άμεσο μέλλον, εάν συνεχιστεί η αθρόα εισβολή μεταναστών, θα δημιουργηθεί μία πολυπολυτισμική κοινωνία, χωρίς αρχές και αξίες. Μεταφέρονται ήθη και έθιμα στον τόπο μας ξένα, που δεν έχουν σχέση με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Η αδιαφορία της Κυβέρνησης είναι τεράστια. Μεθοδικά διαγράφουν την Ελληνική Ιστορία, μειώνουν το ορθόδοξο συναίσθημα στα σχολεία μας, με σκοπό και στόχο να αφελληνοποιήσουν την κοινωνία.

Και όχι μόνο αυτό, οι μετανάστες κλείνουν δρόμους, αλλά και απαιτούν περισσότερα δικαιώματα.

Η Κυβέρνηση λοιπόν είναι εδώ, για να δώσει ακόμα περισσότερα δικαιώματα στους μετανάστες. Εξάλλου το έχουμε πει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεμείνει από ψηφοφόρους και θα κάνει τα πάντα για ικανοποιήσει τα δικαιώματα των μεταναστών!

OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ

Tην ανάγκη δημιουργίας μιας πολιτικής η οποία θα αντανακλά βήματα συνειδητοποίησης και πάγιας αντιμετώπισης της ένταξης μεταναστών στη χώρα μας, τόνισε o Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης από το βήμα ημερίδας στη Βουλή για το μεταναστευτικό ζήτημα. Αναγνώρισε ωστόσο, ότι έχουν γίνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Βούτσης επεσήμανε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά τον κανονισμό του Δουβλίνου και το σύστημα ασύλου. «Πρέπει να στηριχθεί ένας νέος συσχετισμός στα όργανα της ΕΕ για τη διεύρυνση των πολιτικών σε επίπεδο Ευρώπης», είπε.

Χριστοδουλοπούλου: «Να δυναμώσουμε τις φωνές μας για το μεταναστευτικό»

Για τα μεταναστευτικά ρεύματα που πέρασαν από τη χώρα μας μίλησε κατά την τοποθέτησή της, η αντιπρόεδρος της βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Το 2015 όταν οι μετανάστες έσπευσαν στην Ευρώπη, πρόσφυγες πολέμου οι περισσότεροι, οι περισσότερες χώρες έκλεισαν τα σύνορα και τις πόρτες και εφάρμοσαν μισαλλόδοξες πρακτικές», είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου εκτιμώντας παράλληλα ότι «τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα τώρα γιατί οι κοινωνίες φοβούνται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ότι θα τους πάρουν τις δουλειές ή λόγω της θρησκείας τους».

Σημείωσε επίσης ότι απόδειξη ότι η ένταξη ήταν συμβολικού χαρακτήρα, καθώς όπως είπε:«Είδαμε πολλά παιδιά δεύτερης γενιάς να είναι αναμεμειγμένα σε υποθέσεις τρομοκρατίας, γιατί αισθάνοταν ξένοι και αποκλεισμένοι. Δεν είναι τυχαίο ότι με την άνοδο του νεοφιλελευθερισμού κυβερνήσεις και πρόσωπα χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως φόβητρο για να διχάσουν τις κοινωνίες, γιατί με την οικονομική κρίση χάνουν οι άνθρωποι τις ταυτότητές τους και τους μένει μόνο η εθνική ταυτότητα, που είναι το τελευταίο καταφύγιο και έτσι καλλιεργείται ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία και όρος «ένταξη» γίνεται εχθρικός»,

Ανέφερε ότι χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα κατά το πρώτο «κύμα» , το 1990 η ελληνική κοινωνία έπαθε μια «τεράστια έκπληξη»». «Υπήρξε πανικός που προήλθε από τις κυβερνήσεις. Οι μετανάστες ταυτίστηκαν με το έγκλημα και καλλιεργήθηκαν επικίνδυνες απόψεις και αντιλήψεις. Το 2015 με την κυβέρνηση της αριστεράς ψηφίστηκε ο νόμος για την ιθαγένεια, που είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο κοινωνικής ένταξης. Αυτό ήταν για εμάς μια υπόσχεση, ένα μεγάλο πολιτικό στοίχημα», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε πιο γενναιόδωροι από την Ευρώπη στο ζήτημα της ιθαγένειας. Πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας».

ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής: Να περάσουμε από το σπριντ της υποδοχής στον μαραθώνιο της ένταξης

Στον σχεδιασμό του υπουργείου για την ένταξη αναφέρθηκε ο ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας.

Όπως είπε μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 50.000 θέσεις φιλοξενίας στην ενδοχώρα, ενώ το 2015 υπήρχαν μόνο 1.000. Τόνισε ότι με τις κυβερνητικές προσπάθειες εξασφαλίστηκε πρόσβαση για όλους στην υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη στέγαση, τα δικαιώματα και το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Σημείωσε ότι σήμερα 12.000 παιδιά φοιτούν στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.

«Η ένταξη είναι η νέα μεγάλη πρόκληση. Σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα 75.000 αιτούντες άσυλο. Η πραγματικότητα αυτή μας οδήγησε στην κατάρτιση της νέας εθνικής στρατηγικής για την ένταξη που είναι ρεαλιστική και δίκαιη», σημείωσε ο ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτική και πρόσθεσε:
«Γνωρίζοντας την άνοδο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στην Ευρώπη, στεκόμαστε απέναντι. Ως πολιτεία επιλέγουμε να οικοδομήσουμε μια χώρα που λειτουργεί για όλους, ανοιχτή στην ετερότητα, που βασίζεται στο κράτος δικαίου, τον διάλογο, τον αλληλοσεβασμό».

Ο κ. Κλάπας τόνισε ότι επιλογή του υπουργείου αποτελεί να είναι η ένταξη και αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης.«Για εμάς οι δήμοι, οι περιφέρειες, τα κινήματα, είναι καταλύτης για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών για να αποφύγουμε την γκετοποίηση» είπε.

Σημείωσε ότι, σύμφωνα με την οπτική του υπουργείου, «η μετανάστευση είναι ευκαιρία και όχι πρόβλημα για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας καθώς και για την ενίσχυση των δομών του κράτους. «Για εμάς είναι καθοριστική η σύνδεση μια συνεκτικής, ολοκληρωμένης πολιτικής, με ένα ισχυρό κράτος δικαίου».

Ο ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής αποτύπωσε τον σχεδιασμό των εργασιών του αρμόδιου υπουργείου σε 3 κατευθύνσεις:

– Τη χάραξη πολιτικής με βάση την εθνική στρατηγική

– Την άμεση υλοποίηση προγραμμάτων του υπουργείου σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς όπως: Το πρόγραμμα κατάρτισης και προώθησης στην απασχόληση για 3.000 πρόσφυγες, καθώς και το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ».

– Τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο πεδίο της ένταξης, με τη δημιουργία Forum για την ένταξη, το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μέσα στον Απρίλιο, Όπως εξήγησε ο κ. Κλάπας πρόκειται για νέα πρωτοβουλία στην οποία θα συμμετέχουν φορείς της κοινωνίας των πολιτών, μεταναστευτικοί σύλλογοι και η τοπική αυτοδιοίκηση με στόχο την αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα σε θέματα ένταξης.

«Έχει έρθει η ώρα να περάσουμε από το σπριντ της υποδοχής, στον μαραθώνιο της ένταξης. Θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα, αλλά θα επιμείνουμε και θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο ΓΓ του υπουργείου.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/embed/jYWXhMqosas?version=3&rel=1&fs=1&autohide=2&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ