Βαλκάνια

Στοιχεία «βόμβα» από τα Τίρανα: Ο Ράμα εξαγόρασε ψήφους με ναρκοχρήματα!

«Σεισμός» στην Αλβανία - Διασυνδέσεις Ράμα με καρτέλ ναρκωτικών δείχνουν οι φάκελοι με αρ. 339 και 184

Η Αλβανία συγκλονίζεται από την αποκάλυψη ότι δύο φάκελοι, με αρ. 339 και 184, που βρίσκονται στην Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων στα Τίρανα, λέγεται ότι περιέχουν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το «σύστημα» του Έντι Ράμα εξαγόρασε ψηφοφόρους στις εθνικές εκλογές του 2017 με χρήματα από ναρκωτικά.

Όπως έγραψε η αλβανική εφημερίδα «Κόχα Γιον», στους φακέλους περιέχονται παρακολουθήσεις που εμπλέκουν στα παζαρέματα εξαγοράς ψήφων, υπουργούς, πρώην υπουργούς, βουλευτές, Δημάρχους και εγκληματικά κυκλώματα, με τα χρήματα της ινδικής κάνναβης.

Εκείνοι που έχουν διαβάσει τους φακέλους, γράφει η εφημερίδα, ισχυρίζονται ότι το σκάνδαλο φθάνει μέχρι και το γραφείο του Έντι Ράμα.

Τι λέει η αντιπολίτευση

Η πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολοκλήρωσης, Μόνικα Κρυεμάδη, μιλώντας σε οπαδούς της πόλη Τσερίκ του Ελμπασάν, αναφέρθηκε στους φακέλους τονίζοντας ότι «αποδεικνύουν την εξαγορά ψήφων».

Ο Γκεντ Στραζιμίρι, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση είναι πρόθυμη για διάλογο, με στόχο την επίλυση της πολιτικής κρίσης, με οποιονδήποτε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Με την προϋπόθεση ότι το όνομα του δεν βρίσκεται στους φακέλους 184 και 339.

Κατηγόρησε επίσης την Εισαγγελία για απροθυμία έρευνας, μετά από εντολές του Ράμα, των φακέλων.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπουγιάρ Νισάνι, τόνισε ότι ανεξάρτητα από τη διπλωματική γλώσσα «που χρησιμοποιούν οι εταίροι της χώρας, για την πολιτική κρίση στην Αλβανία» (σ.σ. όπου άσκησαν κριτική στην αντιπολίτευση για την παραίτησή της από τις βουλευτικές έδρες), τόσο η «Φωνή της Αμερικής» όσο και το Ευρωκοινοβούλιο στην έκθεση του αναφέρονται στις περιπτώσεις παρέμβασης ανθρώπων του υπόκοσμου για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στην Αλβανία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα, μιλώντας το Σάββατο σε οπαδούς του μετά το συλλαλητήριο στα Τίρανα, είπε:

«Οι φάκελοι 184 και 339 επιβεβαιώνουν ότι την Αλβανία την ελέγχει το οργανωμένο έγκλημα».

Εξαγορές με χρήματα από ναρκωτικά

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η «Κόχα Γιον», τα 28 τελευταία χρόνια στην Αλβανία παρατηρήθηκε το φαινόμενο εξαγοράς ψήφων.

Αλλά εξαγορά όπως έγινε στις βουλευτικές εκλογές του 2017, όπου η κυβέρνηση συνεργάστηκε με τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών για εξαγορά ψήφων, δεν έχει γίνει ποτέ.

Ομολογία εμπόρου ναρκωτικών

Η ιταλική κρατική τηλεόραση RAI2 πραγματοποίησε στα μέσα Φεβρουαρίου ρεπορτάζ στην Αλβανία για τα ναρκωτικά.

Η έρευνα επικέντρωσε στο εμπόριο ναρκωτικών και σε αλβανικές καλλιέργειες στην Ιταλία.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Λεονάρντο Ζελίνο αποκάλυψε μια «βόμβα» από έναν χονδρέμπορο αλβανικής μαριχουάνας.

Ένας από τους αδελφούς Αβντουλάι (Avdylaj) αναφέρθηκε από τη «Φωνή της Αμερικής», επίσημο όργανο των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν του δόθηκε χάρη από τον Βανγκιούς Ντάκο, δήμαρχο του Δυρραχίου και περιφερειακό γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος που κυβερνά τη χώρα.

Ο φάκελος παρακολούθησης της υπόθεσης σταμάτησε στη Γενική Εισαγγελία εδώ και δύο χρόνια.

Ο Αβντουλάι δηλώνει στον Ιταλό δημοσιογράφο:

«Φυσικά, η μαριχουάνα -χρήματα, χρήματα- η κυβέρνηση αγοράζει την εξουσία».

Έτσι έγινε στις τελευταίες εκλογές; ρωτά ο Ιταλός δημοσιογράφος.

«Ναι, όπως ακριβώς θα γίνει και με τις επόμενες εκλογές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ