Σάλος! Ιταλικό δικαστήριο απάλλαξε βιαστή με τον ισχυρισμό πως το θύμα ήταν…άσχημη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 16 Μαρτίου 2019, 4:06 μμ

Το ιταλικό υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε την προκαταρκτική διερεύνηση απόφασης δικαστηρίου προσφυγών από όλες τις γυναίκες δικαστές που ανέτρεψαε μια ετυμηγορία βιασμού υποστηρίζοντας εν μέρει ότι η γυναίκα-θύμα ήταν πολύ άσχημη για να είναι αξιόπιστο θύμα βιασμού!!


Η απόφαση έχει προκαλέσει οργή στην Ιταλία, προκαλώντας μεγάλες κινητοποιησείς έξω από το δικαστήριο της Ανκόνα, όπου οι διαδηλωτές φώναζαν «ντροπή» με πλακάτ με την λέξη «αγανάκτηση».

Η απόφαση εκδόθηκε το 2017 αλλά οι λόγοι πίσω από αυτήν δόθηκαν δημοσίως όταν το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας την ακύρωσε στις 5 Μαρτίου και διέταξε την επανάληψη της δίκης.

Το εφετείο ανέφερε σε έναν από τους υπόπτους ότι ανέφερε τη γυναίκα ως «βίκινγκ» στο κινητό του, προσθέτοντας ότι η «φωτογραφία που υπάρχει στο αρχείο της φαίνεται να το επιβεβαιώνει».

Η γυναίκα, που από τότε επέστρεψε στο Περού, χρειάστηκε 14 ράμματα στον κόλπο της μετά την επίθεση.


«Δεν θυμάμαι πως όλα ξεκίνησαν, αλλά θυμάμαι ότι φώναξα αρκετά, αρκετά», δήλωσε η γυναίκα στην αστυνομία.

Το 2016, ένας από τους κατηγορούμενους βιαστές καταδικάστηκε αρχικά σε πέντε χρόνια φυλάκισης για βιασμό, ενώ ο άλλος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια . Ενώ η απόφαση ανατράπηκε το 2017, οι λόγοι για την απαλλαγή έγιναν γνωστοί μόλις την περασμένη εβδομάδα, αφού το ιταλικό ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε την προσφυγή και διέταξε την επανάληψη της δίκης.