Οπλικά συστήματα

Προκαλεί την τύχη της η Άγκυρα: Η Ουκρανία παρέλαβε τα πρώτα τουρκικά UAV Bayraktar TB2 - Το Κίεβο ετοιμάζει επίθεση κατά των Ρωσόφωνων!

Την ανάγκη φιλότιμο έχουν κάνει οι Ρώσοι με τον Ερντογάν και την Τουρκία , μετά και την σημερινή παράδοση των πρώτων τουρκικών μη επανδρωμένων συστημάτων Bayraktar TB2.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της κρατικής εταιρείας UkrOboronProm, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πετρ Ποροσένκο αναφέρθηκε στην παράδωση 420 εξοπλιστικών προγραμμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο ουκρανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων τουρκικών μη επανδρωμένων συστημάτων Bayraktar TB2.

«Οι δοκιμές του τουρκικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος Bayraktar TB2 ήταν επιτυχείς», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο.

«Η δοκιμή του εξοπλισμένου μη επανδρωμένου οχήματος Bayraktar TB2, που τέθηκε σε λειτουργία από τον ουκρανικό στρατό, ήταν επιτυχής.

Συγχαίρω τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και τους εταίρους μας από την Τουρκία. Σήμερα έχουμε ένα εντελώς νέο όπλο, τα επιθετικά εξοπλισμένα UAV. Βλέπετε θα υπάρχει κάμερα τοποθετημένη στο UAV,  η οποία παρακολουθεί την ακρίβεια της επίθεσης», δήλωσε ο Πόροσνκοκο μετά την δοκιμή του τουρκικού UAV στην περιοχή δοκιμών στην περιοχή Χμελνίτσκι σήμερα Τετάρτη.

Το… «παρασύνθημα» όμως το έδωσε ο ίδιος ο  πρόεδρος, ο οποίος  τόνισε ότι με την απόκτηση του Bayraktar TB2 άνοιξαν νέες ευκαιρίες για τις ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς και για τους Ουκρανούς αλεξιπτωτιστές.

Πληροφορίες εδώ και μεγάλο διάστημα φέρουν τον ουκρανικό στρατό να προετοιμάζεται για πολεμικές επιχειρήσεις στην Α,Ουκρανία κατά των Ρωσόφωνων.

Τα μη επανδρωμένα τουρκικά UAV που εξοπλίζουν με  πυραύλους MAM-L,  αποτελούν ιδανικό οπλικό σύστημα για το Κίεβο.

Η παράδοση τουρκικών εξοπλισμένων UAV στην Ουκρανία, σύμφωνα με ειδικούς, θα κάνει σίγουρα πραγματικότητα το σενάριο χρήσης τους σε επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονέτσκ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος μάλιστα εκθείασε το γεγονός ότι «τα τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα Bayraktar TB2, διαθέτουν υψηλή τεχνολογία στο επιχειρησιακό-τακτικό επίπεδο και μπορούν να εφοδιαστούν με πυραύλους υψηλής ακρίβειας».

Η ουσία όμως της συμφωνίας έχει κερδισμένη και την Τουρκία η οποία θα λάβει σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κρίσιμη πυραυλική τεχνολογία ως αντάλλαγμα για αυτό και οι διαπραγματεύσεις κράτησαν δυόμιση μήνες με το Κίεβο.

Αυτή η συμφωνία, ήταν μια «πέτρα στον κήπο» (ρωσική έκφραση) των ρωσόφωνων στρατευμάτων αλλά και των ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά θα λάβει ως αντάλλαγμα την απόκτηση κρίσιμων τεχνολογιών στη βιομηχανία βαλλιστικών πυραύλων από το ουκρανικό γραφείο σχεδιασμού Yuzhnoye «Grom-2» μιας και θα παραδώσει και αυτή την τεχνολογία των UAV της.

Η οργή στην Μόσχα για την Τουρκία ξεχειλίζει, αλλά το σχέδιο είναι να κρατηθεί ο Ερντογάν μακριά από τις ΗΠΑ …πάση θυσία.

Το νέο UAV αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την τουρκική εταιρεία Baykar Makina.

Σύμφωνα με την τουρκική εταιρεία, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar είναι ένα σύστημα κλάσης μεγάλης αντοχής που αναπτύχθηκε για αποστολές τακτικής αναγνώρισης και επιτήρησης.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο εναέρια όχημα μπορεί να φέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο από 55 κιλά, ενώ δύναται να  πετάξει μέχρι τα 22.500 πόδια και να μείνει στον αέρα  για περισσότερο από 24 ώρες.

https://twitter.com/eha_news/status/1108380873051828225

Την ίδια στιγμή σήμερα είχαμε δοκιμή του τουρκικού αντιαεροπορικού πυραύλου HISAR-A  με αποτέλεσμα 100% επιτυχίας ενάντια εχθρικού  αεροσκάφους, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΑΜ.

Ο πύραυλος HISAR-A (χαμηλού  υψομέτρο )  θα παραδοθεί στις ΤΕΔ το 2021.

Πουλάνε συνεχώς  οπλικά συστήματα και προετοιμάζονται οι Τούρκοι για το αρμαγεδδώνα που τους ετοιμάζει η Δύση λόγω της δημιουργίας τους Κουρδιστάν, το οποίο θα κόψει κομμάτι στα νότια της  χώρας του Ερντογάν, ο οποίος δεν απείλησε προχθές τυχαία τους δυτικούς με την ευκαιρία  της επετείου της μάχης της Καλλίπολης μιλώντας για φέρετρα.      

https://youtu.be/pZlFHjWKzTg

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...