Νηστίσιμα πειράματα: Χαλβάς φούρνου με πορτοκάλι

Δημοσίευση: 13 Μαρτίου 2019, 4:52 μμ

Στη νηστεία οι πειραματισμοί πάντα πετυχαίνουν. Ο χαλβάς είναι από τα αγαπημένα γλυκά, γιατί όχι σε μερικές παραλλαγές;


Υλικά

500 γρ. χαλβάς μακεδονικός βανίλια
φέτες από 1 πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

50 γρ. μέλι
κανέλα σε σκόνη


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Απλώνουμε δύο φύλλα από αλουμινόχαρτο και τα διπλώνουμε έτσι ώστε να έχουμε δύο θήκες.

Κόβουμε τον χαλβά σε φέτες και βάζουμε 3 φέτες σε κάθε θήκη. Καλύπτουμε με φέτες από το πορτοκάλι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Εναλλακτικά βάζουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο χαλβάς.

Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.