Εθνικά θέματα

Νέο σχέδιο Ερντογάν για υφαρπαγή της ελληνικής ιστορίας - Μιλάει για «αρχαίο πολιτισμό των λαών της Ανατολής»

Δεν εξηγείται διαφορετικά, τα ποτισμένα με αίμα «άγια χώματα» της Μικράς Ασίας μας «βγάζουν» συνέχεια Ελλάδα, καταδεικνύοντας σε όλο το πλανήτη τον αληθινό «νοικοκύρη» αυτής της τεράστιας περιοχής.

Οι Τούρκοι όμως ως λαός νομαδικός από τα βουνά Αλτάυ της δυτικής Κίνας, χωρίς τέτοιο πολιτισμό επιθυμούσαν αρχικά να εκμεταλλεύονται όλο αυτόν τον πλούτο, για να προσελκύουν  εκατομμύρια τουρίστες και να παίρνουν χρήμα.

Τώρα όμως, ο ηγέτης τους Ρ.T.Ερντογάν έθεσε σε εφαρμογή νέο σχέδιο προσπάθειας «οικειοποίησης» αρχαίων οικισμών, ευρημάτων, ως «κατασκευάσματα των λαών της Ανατολής», σε μια πιθανή προσπάθεια απάλειψης της πανάρχαιας ελληνικής παρουσίας.

https://twitter.com/eha_news/status/1104290309494788096

Όσοι μήνες, χρόνια και αιώνες να περάσουν δεν πρόκειται ποτέ οι Τούρκοι να φτιάξουν ούτε το ένα χιλιοστό από αυτά που έχτισαν, στόλισαν και δημιούργησαν οι ένδοξοι πρόγονοι μας σε αυτή την γη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σε επίσκεψη του στο «Göbeklitepe» όπου υπάρχουν, λένε οι Τούρκοι, αρχαιολογικά ευρήματα 12.000 ετών, δήλωσε ότι ο χώρος έχει γίνει «μια νέα αναφορά στο βάθος των ριζών των πολιτισμών των λαών της Ανατολίας», σημειώνοντας ότι η περιοχή κατέχει μεγάλη σημασία για πολλές από τις επιστήμες, ιδιαίτερα την αρχαιολογία, την ανθρωπολογία και την ιστορία των θρησκειών.

«Από την άποψη της δείχνει το βάθος της ανθρωπότητας Γκόμπεκλι Τεπέ και τις ρίζες του πολιτισμού στην Ανατολία (τόσο πίσω έφτασαν υποτίθεται οι Τούρκοι για να διατυπώσουν την γνωστή θεωρία ύπαρξης «λαών της Ανατολής), για τη συμβολή του στο κοινό πολιτιστικό θησαυρό (τουρανικό εννοεί) έχοντας ήδη γίνει ένα πολύ σημαντικό σημείο αναφοράς.

Το Γκόμπεκλι Τεπέ διαθέτει πολλά ιστορικής αξίας ευρήματα που ανήκουν στην «Ανατολία». Τα ευρήματα που βρέθηκαν εδώ αφορούν τον «αρχαίο πολιτισμό μας» με την έννοια της «μεντίνα», καθώς και την ανάγκη να ζήσουμε μαζί συλλογικά σε πόλεις της ανθρωπότητας που δείχνει ότι οι άνθρωποι δημιουργούν πάντα δομές.

«Το πέρασμα του χρόνου δείχνει πως τα εδάφη στα οποία ζούμε είναι ένα ασύγκριτο λίκνο του πολιτισμού, της ιστορίας και του πολιτισμού της Ανατολίας. Έτσι η χώρα μας είναι ένα ανοιχτό μουσείο», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι ο αριθμός των τουριστών που έρχονται στην Τουρκία φτάνει ετησίως σε 46 εκατομμύρια τουρίστες και ότι η χώρα σκοπεύει να το ανεβάσει στα 70 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως έως το 2023, γεγονός στο οποίο θα συμβάλλουν και οι αρχαιολογικοί χώροι όπως το "Göbeklitepe".

Το Göbeklitepe είναι ο παλαιότερος ναός της ιστορίας, που χρονολογείται από την Παλαιοχριστιανική Εποχή πριν από 12.000 χρόνια και καταχωρήθηκε τον περασμένο χρόνο από την UNESCO στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Οι Τούρκοι αναδεικνύουν όλα τα αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά αρχαιολογικά ευρήματα θησαυρίζοντας από τους τουρίστες και τώρα ετοιμάζουν εμμέσως παραχάραξη της ιστορίας υφαρπάζοντας ότι θεωρούν ότι τους ανήκει.

Είναι γνωστές οι ιστορίες με τους Τούρκους ξεναγούς που λένε στους τουρίστες «ανέκδοτα» για να γελάνε, όπως ότι ο Όμηρος ήταν Τούρκος για παράδειγμα.

Κάτι ανάλογο έχει επισημανθεί και στα βόρεια της Δυτικής Θράκης από κάποιους άλλους "γείτονες" που ομιλούν για ευρήματα του "θρακικού πολιτισμού" σε μια περιοχή όπου όπως και στην Μικρά Ασία, υπήρχαν μόνο Έλληνες για χιλιάδες χρόνια.

Εμείς  πλώς υπενθυμίζουμε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο ότι περικλείεται στα στενά γεωγραφικά όρια του σημερινού ελληνικού κράτους, αλλά συμπεριλαμβάνει πολύ μεγαλύτερες γεωγραφικές εκτάσεις και εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε ποτέ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ