Πολιτική

Λεβέντης: Στο σκαμνί Τσίπρας, Κοτζιάς, Καμμένος για τις Πρέσπες

Σφοδρά «πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο Attica TV, στην εκπομπή «Εμπράκτως». Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δέχθηκαν δριμεία κριτική από τον κ. Λεβέντη ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας αρχικά για τον πρωθυπουργό ότι έπραξε μια «προδοσία βλακείας». 

Ταυτόχρονα, καυτηρίασε και τη γενικότερη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από το εθνικό θέμα, κατηγορώντας τον ότι «έκανε “πλάτες”, προκειμένου να περάσει η Συμφωνία».

Στο στόχαστρο του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων μπήκε τόσο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, εκτιμώντας ότι μαζί με τον κ. Τσίπρα «θα καθίσουν στο σκαμνί Ειδικού Δικαστηρίου», όσο και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, στον οποίο καταλόγισε τεράστιες ευθύνες.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν πάντως τα όσα επανέλαβε ο κ. Λεβέντης και στην εκπομπή του Attica TV, σχετικά με τις πιέσεις που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα από τους πρέσβεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας. «Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν μια ειλημμένη απόφαση και ο Αμερικανός πρέσβης με έβλεπε σαν να είμαι εμπόδιο στην αποστολή του» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης και προσέθεσε ότι «την ίδια αντιμετώπιση είχα και από τον Γερμανό πρέσβη, ο οποίος με απείλησε μάλιστα ότι με τον τρόπο που σκέφτεσαι δεν θα ξαναμπείς στη Βουλή».

Πολιτικές εξελίξεις και Μάτι

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μεταξύ άλλων, σχολίασε με σκωπτικό τρόπο τις «μεταγραφές» βουλευτών του στα άλλα κόμματα κατά το προηγούμενο διάστημα, επαναλαμβάνοντας τα περί «αποστασίας».

Ο κ. Λεβέντης διαβεβαίωσε ότι η Ένωση Κεντρώων δεν θα ακολουθήσει την καθοδική πορεία του Ποταμιού και εξέφρασε την πίστη ότι το κόμμα του θα βρίσκεται και στην επόμενη Βουλή, αμφισβητώντας παράλληλα τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Εκτίμησε, δε, ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν νωρίτερα από τον Οκτώβριο.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε τέλος και στις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν κατά 20 προσώπων για την τραγωδία στο Μάτι Αττικής, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει κουλτούρα παραιτήσεων πολιτικών προσώπων, αλλά αναισθησία» και προσέθεσε ότι αυτό που κυριαρχεί στη χώρα μας είναι η ατιμωρησία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ