Κοινωνία

Λαμία: Υπόθεση αρπαγής 15χρονης: «Με έχουν απαγάγει, με χτυπάνε, βοήθεια»

Ο πατέρας της 15χρονης την έδωσε σε μια οικογένεια Ρωμά χωρίς να την ρωτήσει προκειμένου να παντρευτεί έναν συνομήλικό της.

Το πρωί της Πέμπτης, περίπου στις 11:00, ένα 15χρονο κορίτσι, που έδειχνε φοβισμένο, μπήκε σε φαρμακείο στο κέντρο της πόλης και είπε: «Με έχουν απαγάγει. Σας παρακαλώ πάρτε τηλέφωνο τη μαμά μου....». Τότε, η ιδιοκτήτρια, η υπάλληλος και ένας πελάτης, που σοκαρίστηκαν από τη δήλωση, ρώτησαν την ανήλικη τι έχει συμβεί.

«Είμαι από Αθήνα, από τη Νίκαια. Εκεί πήγαινα σχολείο. Με έχουν απαγάγει. Με χτυπάνε και θέλουν να με παντρέψουν. Σας παρακαλώ δεν έχω τηλέφωνο πάρτε τη μαμά μου να έρθει να με πάρει.....», τους εξήγησε, όπως αναφέρει το lamiareport.

Παίρνοντας τηλέφωνο το νούμερο που τους έδωσε, η γυναίκα στην άλλη γραμμή τους είπε ότι είναι η μητέρα της και ζήτησε από τη φαρμακοποιό να ενημερώσει την αστυνομία. Ο πελάτης κάλεσε το «100» και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο και μετέφεραν την 15χρονη στο αστυνομικό μέγαρο.

Λίγο μετά εμφανίστηκε ένας νεαρός Ρομά, ο οποίος αναζητούσε την 15χρονη και όταν ρωτήθηκε ποιος είναι είπε ότι είναι ο άντρας της.

«Είμαι 16 ετών και έχουμε παντρευτεί εδώ και δυο μήνες περίπου....», απάντησε, ενώ στη συνέχεια ότι πρόσθεσε ότι δεν έχουν παντρευτεί ακόμα και ότι ο πατέρας της ανήλικης τους την «έδωσε» για να παντρευτούν, χωρίς να την ρωτήσουν.

Το lamiareport σημειώνει πως το κορίτσι πήγαινε στην Α' Γυμνασίου και της άρεσε πολύ το σχολείο. «Θέλω να πάω πάλι στο σχολείο. Θέλω να πάω στη μαμά μου....», έλεγε.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, τον Ιανουάριο, όταν είχε βγει βόλτα με το μικρό της αδελφάκι, την άρπαξαν και την έβαλαν σε ένα μπλε αυτοκίνητο, μεταφέροντάς την στη Λαμία.

Οπως αποδείχθηκε, αυτοί οι Ρομά από την Αλβανία γνωρίζονται με τον πατέρα της, ο οποίος ζει με μια άλλη γυναίκα, η οποία είναι συγγενείς των απαγωγέων.

Οι άντρες πήγαν την 15χρονη στη Λαμία, όπου και μένουν σε αυτοσχέδια παραπήγματα και η ανήλικη άκουσε την μητέρα του «γαμπρού» να λέει: «Από τώρα είσαι η νύφη μου».

Τότε, ξεκίνησε ο εφιάλτης για την μικρή, καθώς την έβγαζαν καθημερινά στο κέντρο της Λαμίας για να ζητιανεύει και ένας την παρακολουθούσε για να μην το σκάσει και να μην μιλήσει σε κάποιον. Την Πέμπτη, η 15χρονη το έσκασε και ζήτησε βοήθεια.

Τι λέει η μητέρα της

Το lamiareport επικοινώνησε με τη μητέρα του κοριτσιού και είπε ότι ζούσε στη Νίκαια μαζί την 15χρονη και τα άλλα τρία της παιδιά.

Ο πατέρας της μικρής, που δεν είχε παντρευτεί, ζει με άλλη γυναίκα και σταμάτησε την 15χρονη από το σχολείο, δίνοντάς τη με τον ζόρι στην οικογένεια των Ρομά. Η μητέρα της μικρής επιχειρούσε να επικοινωνήσει μαζί της αλλά δεν τα κατάφερνε καθώς η 15χρονη δεν είχε τηλέφωνο. Η μικρή είχε τηλεφωνήσει ελάχιστες φορές στη μητέρα της από το τηλέφωνο του «συζύγου» της, ωστόσο, δεν αποκάλυπτε τα όσα περνούσε γιατί μιλούσε μπροστά σε άλλους και φοβόταν. Εκείνη, βέβαια, καταλάβαινε ότι έλεγε ψέματα.

Η μητέρα δεν έλεγαν πού έμεναν και κάθε φορά της μιλούσαν για μια διαφορετική περιοχή. Η μητέρα είχε πάει στην Πελασγία, ένα από τα μέρη που της είχαν πει, ωστόσο, ψάχνοντας στα παραπήγματα δεν την εντόπισαν. Μετά πήγε απελπισμένη στο Α.Τ. Στυλίδας για να καταγγείλει την απαγωγή, αλλά δεν έβγαλε άκρη, και έφτασε μέχρι τον Εισαγγελέα στην Αθήνα, ο οποίος την παρέπεμψε σε αστυνομικό τμήμα για να κάνει μήνυση.

Την υπόθεση χειρίζεται η Ασφάλεια Λαμίας, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτόδικων Λαμίας κ. Χάρης Λακαφώσης, ο οποίος έδωσε εντολή να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ