Πολιτική

Γκιουλέκας: «Τσίπρας και συνεταίροι ξεπούλησαν τη Μακεδονία»

«Έχουµε χάσει ουσιαστικά το δικαίωµα να χρησιµοποιούµε τον όρο 'Μακεδονία'» καταγγέλλει στα «Παραπολιτικά» ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας, που τονίζει ότι ο ίδιος θα συνεχίζει να αποκαλεί «Σκόπια» το γειτονικό µας κράτος.

Πρέπει να ανησυχούν, κατά τη γνώµη σας, οι έµποροι και οι επιχειρηµατίες της Μακεδονίας την εποµένη της Συµφωνίας των Πρεσπών; Ποιοι φόβοι υπάρχουν;

Ακόµη δεν στέγνωσε το µελάνι της Συµφωνίας των Πρεσπών και άρχισαν τα παρατράγουδα! ∆ήθεν «µακεδονικά» κρασιά, µε παράδοση 2.000 ετών (!), διαφηµίζουν οι Σκοπιανοί στη µεγαλύτερη διεθνή έκθεση κρασιού στη Γερµανία, µε ονοµασίες «Αλεξάνδρεια» και «Μακεδονία» στην ετικέτα! Το αποτέλεσµα; Η Κίνα µπλόκαρε τα ελληνικά κρασιά της Μακεδονίας, γιατί δεν είχαν την άδεια των Σκοπίων για την ονοµασία «µακεδονικά». Και αυτό είναι µόνο ένα από τα πολλά προβλήµατα που θα αντιµετωπίσουν τα χιλιάδες προϊόντα της Βορείου Ελλάδος που ονοµάζονται «µακεδονικά». Με αυτή την κατάπτυστη συµφωνία ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεταίροι του όχι µόνο χάρισαν όνοµα, ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς, όχι µόνο τους έδωσαν το δικαίωµα να ονοµάζονται «Μακεδόνες», µε τη βούλα της Ελλάδας, αλλά εµείς χάσαµε ουσιαστικά το δικαίωµα να χρησιµοποιούµε τον όρο «Μακεδονία». Αυτός ο όρος από τη µία υποδηλώνει ένα κράτος και από την άλλη µια περιφέρεια της Ελλάδος. Και ας µην ξεχνάµε και τα υπόλοιπα προβλήµατα που δηµιουργούνται. Πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC έκανε λόγο για ύπαρξη δήθεν «µακεδονικής» µειονότητας στην Ελλάδα, ενώ στη ∆ιεθνή Εκθεση Τουρισµού στο Βερολίνο τα Σκόπια εµφανίστηκαν µε σκέτη την ονοµασία «Μακεδονία». Φτάσαµε στο σηµείο να ζητούν από το Πανεπιστήµιο Μακεδονίας να διδάσκεται η «µακεδονική» γλώσσα. Αυτή η γλώσσα που αναγνώρισαν ως «µακεδονική» ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεταίροι του.

Εσείς θα αποκαλείτε τη «Βόρεια Μακεδονία» µε το νέο συνταγµατικό της όνοµα;

Προσωπικά, «Σκόπια» αποκαλούσα το γειτονικό κρατίδιο, «Σκόπια» θα συνεχίσω να το αποκαλώ. ∆εν µπορώ να δεχθώ ότι αυτοί που ζουν πάνω από τα βόρεια σύνορά µας είναι Μακεδόνες, όταν ο παππούς µου πολεµούσε για τη Μακεδονία. Το ζήτηµα, όµως, δεν είναι πώς θα το αποκαλώ εγώ. Το θέµα είναι τι συµπαρασύρει και πόσο επιζήµια είναι αυτή η συµφωνία για την πατρίδα µας. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε αυτό που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνταν να δώσουν στους Σκοπιανούς. Εν µία νυκτί παρέδωσε όνοµα, ιστορία, γλώσσα, πολιτισµό και ταυτότητα στους Σκοπιανούς. Πρόκειται για µία επαίσχυντη συµφωνία. Πρόκειται για µια βόµβα αλυτρωτισµού στα θεµέλια της περιοχής µας, που δεν γνωρίζουµε πότε θα εκραγεί. Ξεπούλησαν τη Μακεδονία.

Πώς κρίνετε τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα;

Η Νέα ∆ηµοκρατία από την πρώτη στιγµή κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει αµέσως τις απαράδεκτες προτεινόµενες ρυθµίσεις και να µην τις καταθέσει καν στη Βουλή! Προωθώντας τέτοιες σκανδαλώδεις διατάξεις, προκαλούν και προσβάλλουν το περί δικαίου αίσθηµα. Οι κυβερνώντες θέλουν να κάνουν ένα δώρο στους µπαχαλάκηδες µε τη µείωση των ποινών για την κατασκευή και κατοχή Μολότοφ, για τη διεύθυνση εγκληµατικής οργάνωσης κ.ά. Κλείνουν ευθέως το µάτι στους κουκουλοφόρους, στα… δικά τους παιδιά, όπως έχουν πει οι ίδιοι, στέλνοντάς τους το µήνυµα ότι µπορούν να δρουν ανενόχλητοι. Αλλωστε, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι «οι αντιασφυξιογόνες µάσκες, τα κοντάρια και τα εκατοντάδες άδεια µπουκάλια είναι αντικείµενα... καθηµερινής χρήσης, που βρίσκονται σε κάθε σπίτι», ενώ άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαιναν ως µάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες τροµοκρατών, τους οποίους ονόµαζαν «λαϊκούς αγωνιστές», και κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνοµιλούν µε τους µπαχαλάκηδες. Αυτές είναι οι ιδεοληψίες των κυβερνώντων, που έχουν βυθίσει τη χώρα σε ένα καθεστώς πλήρους ανοµίας.

Το 2015 η Ν.∆. έχασε στην Α’ Θεσσαλονίκης µε δέκα µονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα αναστραφεί το αποτέλεσµα αυτό στις φετινές εκλογές και, αν ναι, θα είναι λόγω της δυσαρέσκειας για τη Συµφωνία των Πρεσπών;

To 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων εξαπατώντας τους µε ψέµατα. Πλέον ο ελληνικός λαός γνωρίζει! Ολοι καταλαβαίνουν ότι ο τόπος έχει ανάγκη από πολιτική αλλαγή και οι εκλογές αυτές θα είναι λύτρωση για τον τόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν θα εισπράξει µόνο τη δυσαρέσκεια για τη Συµφωνία των Πρεσπών. Θα εισπράξει και τη δυσαρέσκεια για την πρωτοφανή φοροεπιδροµή που εξαπέλυσε, για τις ιδεοληψίες που έχουν παραδώσει τη χώρα στην ανοµία, για τα τέσσερα χρόνια ανικανότητας, ψεµάτων και (αυτ)απατών, που εγκλώβισαν τη χώρα και έφεραν δυσβάσταχτα βάρη στον ελληνικό λαό, για την τραγωδία στο Μάτι, για την οποία κανένας από τους κυβερνώντες δεν ανέλαβε την ευθύνη. Η Νέα ∆ηµοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ζητούν εκλογές απλώς για να κυβερνήσουν, αλλά για να αλλάξουν την πορεία της χώρας. Πιστεύουµε ότι η χώρα αξίζει µία διαφορετική, µία καλύτερη πορεία, µε ένα άλλο µείγµα πολιτικής, που αφορά σε µείωση φόρων, στην προσέλκυση επενδύσεων και στην επιτάχυνση µεταρρυθµίσεων. Αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι ανίκανη. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Και τη χρειάζεται τώρα.

Σας ανησυχούν οι συνέπειες που µπορεί να έχει η «εµφύλια» διαµάχη για τον ∆ήµο Θεσσαλονίκης µεταξύ των παρατάξεων του Νίκου Ταχιάου και του Γιώργου Ορφανού;

Καλό θα ήταν να µην υπήρχαν πολλαπλές υποψηφιότητες από τον ίδιο πολιτικό χώρο. ∆υστυχώς, όµως, αυτό είναι µια πραγµατικότητα. Σε κάθε περίπτωση, το σηµαντικό είναι να βγει κερδισµένη από τη µάχη αυτή η Θεσσαλονίκη. Θα υπάρξουν εντάσεις -πάντοτε υπάρχουν εντάσεις-, αλλά η Θεσσαλονίκη πρέπει να κερδίσει τον χαµένο χρόνο. Μετά την αδράνεια και την απραξία της απερχόµενης δηµοτικής Αρχής, πρέπει να επιταχύνουµε τους ρυθµούς µας, για να δώσουµε στη Θεσσαλονίκη τις ευκαιρίες που αξίζει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ