Ρωσία

Ένα… δεύτερο Ναυτικό θέλει ο Πούτιν σε λιγότερο από δέκα χρόνια -«Πονοκέφαλος» στο ΝΑΤΟ

Μπορεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρωσία να είναι οι οικονομικές κυρώσεις που της έχουν επιβάλλει τόσο οι ΗΠΑ αλλά και οι ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει από το να προχωρά στην διαρκή ενίσχυση και μεγέθυνση των Ενόπλων Δυνάμεών της.

Πρόσφατα είχε γίνει λόγος για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ωστόσο ο Υπουργός Άμυνας της χώρας έριξε “είδηση-βόμβα” με τον τρομακτικό αριθμό πολεμικών πλοίων που διαθέτει το Ναυτικό της Ρωσίας σε λίγα χρόνια.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σε συνάντηση με Αρχηγούς Επιτελείων, ότι βάσει του νέου κρατικού εξοπλιστικού προγράμματος από για την περίοδο 2018-2027, το Πολεμικό Ναυτικό θα ενισχυθεί με περισσότερα από 180 πολεμικά πλοία και σκάφη.

"Θα αρχίσουμε τη σημερινή συνάντηση με τη συζήτηση του σχεδίου προγράμματος για την ανάπτυξη της χωρητικότητας και λειτουργικότητας των βάσεων του Ναυτικού μέχρι το 2030, καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα κρατικού εξοπλισμού από το 2018 έως το 2027, το Ναυτικό θα παραλάβει περισσότερα από 180 πολεμικά πλοία και σκάφη ", δήλωσε ο Σόιγκου.

Μόνο φέτος, 15 πολεμικά πλοία και 20 πλοία υποστήριξης, θα παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας ενώ ακόμα βρίσκεται σε στάδιο προγραμματισμού η δημιουργία σύγχρονων υποδομών στις ναυτικές βάσεις ώστε να είναι σε θέση να υποστηρίζουν και να υποδέχονται μεγαλύτερο αριθμό πλοίων.

Αυτά περιλαμβάνουν τα πιο προηγμένα πυρηνικά υποβρύχια κατηγορίας Yasen και Borei, τις blue-water φρεγάτες πολλαπλών ρόλων, καθώς επίσης και τα πολεμικά πλοία που είναι εξοπλισμένα με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας.

Για το σκοπό αυτό, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την ανακατασκευή των υφιστάμενων και την κατασκευή νέων βάσεων, ιδίως στο Kaspiysk, για τις ναυτικές δυνάμεις του Στολίσκου της Κασπίας.

Τέλος, το εν προκειμένω εξοπλιστικό πρόγραμμα έχει συνταχθεί με βάση τα κονδύλια του προϋπολογισμού που διατίθενται στο Υπουργείο Άμυνας και δεν θα απαιτήσει πρόσθετες πιστώσεις, τόνισε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...