Αυτοδιοίκηση

Σε απόγνωση ο Τσίπρας σε Μακεδονία & Θράκη: Δεν βρίσκει υποψηφίους να κατέβουν στην αυτοδιοίκηση - Αποδοκιμάζουν παντού βουλευτές

Μάχη επιβίωσης δίνει στην Βόρεια Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, η εκχώρηση της Μακεδονίας, έχει επηρεάσει τους Βορειοελλαδίτες ψηφοφόρους, που διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι πληροφορίες μάλιστα του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, αναφέρουν ότι τα εκλογικά ποσοστά που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα σε αρκετές περιοχές έχουν κατρακυλήσει σε µονοψήφια νούµερα, γεγονός που έχει θορυβήσει ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίµου, αλλά και την Κουµουνδούρου.

Έτσι λοιπόν, εξαιρετικά βαρύ παραμένει το κλίμα σε νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης για την αναζήτηση υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς στο κυβερνητικό επιτελείο αναγνωρίζουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών επιδρά αρνητικά σε πολύ μεγάλο βαθμό

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε καιρό να βρει υποψήφιο, παρά το γεγονός ότι είχε καταβληθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια στο παρασκήνιο.

Αν και η υποψηφιότητα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης με την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου «κλείδωσε» εδώ και αρκετές εβδομάδες, με την περιφέρεια υπήρξε οξύ πρόβλημα.

Κατά διαστήματα κυκλοφόρησαν και συζητήθηκαν διάφορα ονόματα, ακόμα και «πασοκογενών», όπως π.χ. ο υφυπουργός Εξωτερικών, αλλά δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.

Εσχάτως ετέθη από κεντρικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι το όνομα του Χρήστου Γιαννούλη και η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 «κλείδωσε» μόλις την Παρασκευή στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρουν Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακό το πρωθυπουργικό επιτελείο και η Κουμουνδούρου έχουν διαμορφώσει ένα ευρύτερο πρόγραμμα εξορμήσεων κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε νομούς της Μακεδονίας, με στόχο να μετριαστούν οι απώλειες από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ήδη, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επισκέφθηκε την Κοζάνη, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης στις Σέρρες, όπου η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη.

Τα όσα εξελίσσονται στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό ρίχνουν βαριά τη σκιά τους σε διάφορες περιοχές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετές περιπτώσεις, αδυνατώντας να βρει ισχυρούς υποψηφίους με δυνατότητα ευρύτερης παρέμβασης, κατέληξε να στηρίζει πρόσωπα που έχουν τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, παρά το γεγονός ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ της ηγεσίας των δυο κομμάτων.

Ενδεικτικές οι περιπτώσεις της Δυτικής Ελλάδας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον περιφερειάρχη, Αποστόλη Κατσιφάρα, στην Κρήτη, τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και στο Νότιο Αιγαίο, τον Μανώλη Γλυνό, πρόσωπα που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ και αποτελούν επιλογές της Χαριλάου Τρικούπη.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ

Εν τω μεταξύ, έντονες αποδοκιμασίες δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας από κατοίκους των Γρεβενών, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της περιοχής.

Σύμφωνα με το grevenalike.gr o κ. Μπγιάλας άρχισε να μιλάει για το έργο του και για το κτίριο της αστυνομίας που ετοιμάζεται στη σχολή αστυφυλάκων, με πάρα πολύ κόσμο να τον αποδοκιμάζει στην κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης

Ο βουλευτής έφτασε μάλιστα στο σημείο να αφήσει το μικρόφωνο εκνευρισμένος χωρίς να έχει ολοκληρώσει την ομιλία του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ