Κυβέρνηση

Εικόνα κατάρρευσης στο Μ.Μαξίμου: Οι δημοσκοπήσεις «αποτελειώνουν» τον Τσίπρα - Απογοήτευση & αποδοκιμασίες παντού

Παραμένει η εικόνα κατάρρευση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, βρέθηκε αντιμέτωπη με τους Έλληνες πολίτες. Οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν μπορούν να σταθούν πουθενά, καθώς δέχονται συνεχώς αποδοκιμασίες.

Παράλληλα, οι δημοσκοπήσεις τόσο για Ευρωεκλογές, όσο και στα αυτοδιοικητικά, ενισχύουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών και δίνουν τη "χαριστική βολή" στον Τσίπρα και τους ομοίους του.

Πανικός επικρατεί στην Κυβέρνηση, καθώς η εικόνα των τελευταίων δημοσκοπήσεων τόσο για τις Ευρωεκλογές όσο και για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές είναι τραγική για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και αν στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές προσμετράται και το τοπικό στοιχείο αλλά και η προσωπικότητα του υποψήφιου, εντούτοις τα συντριπτικά χαμηλά ποσοστά των κυβερνητικών υποψηφίων δημιουργούν μείζον θέμα για τις επιλογές που αποφασίστηκαν.

Ρένα Δούρου, Νάσος Ηλιόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Νίκος Μπελαβίλας στον Πειραιά φαίνεται πως επηρεάζονται από την κυβερνητική πολιτική που αποδοκιμάζεται από τους πολίτες.

Ακόμη και στις μετρήσεις για τις Ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι δείχνουν απέχθεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ με τα ποσοστά αποδοκιμασίας των υποψηφίων του να αυξάνονται.

Ούτε τα φιλολαϊκά μέτρα, ούτε η σκληρή πόλωση που έχει επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν ικανά στοιχεία για να αντιστρέψουν το κλίμα. Το αντίθετο μάλιστα δεν φαίνεται να κερδίζει πουθενά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρειες που έβαλε δικό του υποψήφιο και δεν είναι κάποιος εκτός του κόμματος που έχει την στήριξη του Μαξίμου.

Γι’ αυτό και σε πολλούς δήμους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμά καν να ανακοινώσει υποψήφιο διότι γνωρίζει ότι θα καταρρεύσει αμέσως. Και γι’ αυτό μιλά για ευρύτερες συμμαχίες ώστε την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών να προσπαθήσει να καρπωθεί αυτός μια ενδεχόμενη νίκη.

Όμως, σε Αθήνα, περιφέρεια Αττικής, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε μεγάλες πόλεις όπως στην Πάτρα ή στην Κρήτη, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλη ήττα.

Στα στρατόπεδα των υποψηφίων επικρατεί απογοήτευση από τις πρώτες μετρήσεις και ήδη κάποιοι κατηγορούν την Κουμουνδούρου αλλά και το Μαξίμου για ελλιπή στήριξη. Γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί μια προσπάθεια από γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως υπουργούς και βουλευτές, να κάνουν εκδηλώσεις στήριξης των υποψηφίων.

Όμως, με την σημερινή εικόνα που παρουσιάζουν οι έρευνες, η γενικότερη εικόνα για το κυβερνητικό κόμμα είναι τραγική. Και ήδη έχουν αρχίσει να σκέπτονται ξανά το χρόνο των εκλογών.

Έτσι γίνονται δεύτερες σκέψεις για τον χρόνο των εκλογών και επανέρχονται οι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές.

Πάντως, στην κυβέρνηση θα περιμένουν για τρεις με τέσσερις εβδομάδες ακόμη κάνοντας συνεχείς μετρήσεις γνώμης, τόσο για τους εκλεκτούς σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες όσο και για την εκλογική δύναμη που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και τότε θα πάρουν τις αποφάσεις τους για το χρόνο που θα στήσουν τις κάλπες, με όλα τα δεδομένα ανοικτά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ